Gemeente Harderwijk


Stadsmuur Boulevard in restauratie

26/11/2009

Een flink gedeelte van de stadsmuur langs de Boulevard wordt de komende maanden gerestaureerd. Aannemer Opus Restauratie uit Woerden kwam bij de gunning als voordeligste uit de bus. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen.

Het gaat om een stuk van 145 meter tussen restaurant De Admiraal en de knik bij de Vischpoort. Zowel de binnen- als buitenzijde worden aangepakt. Het werk is naar verwachting begin mei klaar. De stadsmuur op de Boulevard is sterk beeld- en sfeerbepalend voor Harderwijk. De muur vormt in de toekomst een typerend historisch element in het eigentijdse Waterfront. Doordat de muur minder complex is dan de muur langs de Stille Wei vallen de restauratiekosten mee: zoân anderhalve ton.

Aannemer Hulshof die langs de Stille Wei restaureerde en prima werk heeft geleverd, kwam wat duurder uit de aanbesteding. Opus Restauratie is ontstaan uit de restauratieafdeling van het failliet gegane aannemersbedrijf Van Hoogevest, die in het verleden al veel in Harderwijk heeft gerestaureerd.


____________________