Gemeente De Bilt


Winnaars verkiezing De Biltse Ondernemer van het Jaar bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 25 november jongstleden, zijn 'De Biltse Ondernemers van het Jaar 2009' bekend gemaakt. In de categorie startende bedrijven is Instituut HIP uit Bilthoven de winnaar. Aannemingsbedrijf Agterberg uit De Bilt heeft gewonnen in de categorie bedrijven. Groente- en fruitzaak Landwaart uit Maartensdijk is de nummer één in de categorie winkeliers. Zij mogen de titel "De Biltse Ondernemer van het jaar" dragen en kregen daarnaast een beeldhouwwerk van Luigi Amati. De Lions Club De Bilt-Bilthoven, de Biltse Ondernemers Federatie en de gemeente De Bilt kijken terug op een geslaagde samenwerking.

De onafhankelijke en deskundige jury onder leiding van burgemeester Arjen Gerritsen schrijft in haar juryrapporten lovende woorden over de winnaars. Zo schrijft zij over instituut HIP: " De eigenaresse van HIP, Miriam Lensen, heeft in korte tijd met veel lef en enthousiasme een volstrekt nieuw type bedrijf neergezet in de onderwijs sector. Op enthousiaste wijze en met een vleugje humor worden kinderen tussen 4-14 jaar, die pedagogische en/of didactische hulp nodig hebben, begeleid door een geselecteerde groep leerkrachten. Door een hoge leerkracht/leerlingratio en een uitgekiend begeleidingssysteem, wordt een uitzonderlijk hoog resultaat geleverd door de HIP leerlingen."

Over Aannemingsbedrijf Agterberg schrijft de jury: "Agterberg heeft bij voortduring laten zien dat zij in staat is gebleken om zich te vernieuwen en versterken als regionaal aannemingsbedrijf. Met een viertal dochterbedrijven worden grond- weg, en waterbouw, groen en sportvoorzieningen geleverd. De daarmee gerealiseerde lokale werkgelegenheid, tezamen met een goed werkgeverschap ook voor minder valide personeel is van significante betekenis. De bedrijfscultuur van een doeners-mentaliteit, gebaseerd op nakomen van afspraken, is daarnaast een belangrijk element voor succes."

En over groente- en fruitzaak Landwaart: " Landwaart biedt de consument een zeer uitgebreid dagelijks vers ingekocht assortiment van biologische groenten en fruit, al dan niet verpakt tot volledig vers bereide maaltijden en vlees. Daarnaast vervult zij een groeiende rol bij het leveren van grotere hoeveelheden vers bereide maaltijden en catering voor bedrijven, horeca en voor particuliere feesten en partijen. Dit tezamen met de gedrevenheid en servicegerichtheid van vader, moeder en twee zoons, lijkt een garantie voor een verdere ontwikkeling naar een significant bedrijf in de food sector."

De prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemers en het gemeentebestuur. Met de verkiezing willen de betrokken organisaties Bilts ondernemerschap extra stimuleren op verschillende terreinen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 00.