ABVAKABO FNV

Moeilijke onderhandelingen TNT in aantocht

Solidariteit en de vakbond zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Sámen hebben we de successen geboekt en tegenslagen te verwerken gekregen.

Stiekem had ik daarom best een beetje gehoopt dat onze leden bij TNT in het afgelopen referendum zouden kiezen voor optie 1: het inleveren van geringe arbeidsvoorwaarden in ruil voor de garantie dat iedereen van werk naar werk zou worden begeleid. Samen met de leden zouden wij op die manier als bond hebben kunnen zorgen dat niemand gedwongen in een uitkering belandt.

Maar ja, ik heb makkelijk praten. Ik werk niet bij TNT. Ik heb niet te maken met de treiterijen en intimidatie. Ik hoor niet van mijn baas dat er binnen het bedrijf geen plaats meer is voor de fulltime postbode. Je zal maar tientallen jaren voor een baas werken en ineens horen dat hij je eigenlijk liever kwijt is! Ik verkeer niet voortdurend in onzekerheid over mijn baan en mijn toekomst.

Als ik alles bij elkaar optel, snap ik daarom wel dat onze leden kiezen voor optie 2: geen cao-verslechtering waarbij gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn. Als je toch weg moet, dan maar liever snel duidelijkheid over je toekomst en niet over een paar jaar, als TNT wéér begint over bezuinigen.
En natuurlijk leggen Peter Wiechmann, onze onderhandelaar, Sander Martins, Jan Willem Le Febre en Jan Grobben zich niet zo maar neer bij de plannen van TNT. Zij zullen zich inzetten voor een goede aanpak van de onvredeproblemen, zich tot het uiterste verzetten om de plannen zó aan te passen dat er meer tijd wordt genomen zodat minder werk verloren zal gaan en gedwongen ontslagen zoveel mogelijk wordt vermeden. Ze gaan vechten voor een goed sociaal plan en om de nadelige gevolgen van ontslag voor onze leden zo goed mogelijk te compenseren.

Maar het worden héél moeilijke onderhandelingen en de kans is levensgroot dat we elkaar de komende maanden nog hard nodig hebben wanneer we misschien goede afspraken moeten afdwingen met acties. 25-11-2009

2 Reacties:


* Edith,
Het gaan natuurlijk moeilijke onderhandelingen worden. En we hebben mekaar nodig.
Met mekaar de komende weken een vuist maken en niet de komende maanden.
Ik stel voor:
Rond 12/13 december beginnen met stiptheidsactie's. Als daar net zo op gereageerd gaat worden als op de vakbondsbrief over treiterijen en intimidatie op de werkvloer, de week voor Kerst heel Nederland plat.
Alle sorteercentra's dicht, geen auto erin of eruit. Dit moet een "hete" Kerst worden die TNT nooit meer vergeet. En til dit als vakbond nou niet over de Kerstdagen heen. 25-11-2009 20:42 |

* GEHOOPT
Je bent nog gekker als ik al gedacht had.
nu inleveren,om over 3 jaar geloost te worden en dan 70% krijgen van dit uitgeholde salaris.
Ons staan grote bezuinigingen te wachten volgens ons SUPER!!!!!! cabinet.
We hebben al jaren geen loonsverhoging gehad. een pot nat KOORSTRA , BAKKER , HOLLANDER , ABEN , SNOEY , DE VRIES.
Hou toch eens op met dit circus te verkondigen. Gefrustreerde gekke Henkie
25-11-2009 19:04 |

Voeg een reactie toe

Naam ____________________

E-mail ____________________

Website ____________________

Uw reactie
_________________________
_________________________
_________________________
_________________________
_________________________

E-mail mij wanneer iemand op dit bericht reageert

Typ de tekst van het plaatje over ____________________

Opslaan