Gemeente Strijen


2009

Nominaties bekend Sportverkiezing Strijen

STRIJEN - Voor de derde keer in de geschiedenis van de gemeente Strijen zijn deze week de nominaties bekend geworden voor de tweejaarlijkse gemeentelijke sportverkiezing. Een vijfkoppige jury, onder voorzitterschap van sportwethouder Geràldo Janssen, schoof drie individuele sporters en deze keer vier sportploegen naar voren. De jury bepaalde tevens welke sporter en welke ploegen uiteindelijk voor de Sportprijs Strijen 2009 in aanmerking komen.

De uiteindelijke winnaars van de Sportverkiezing Strijen zijn momenteel nog geheim en worden pas tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente op maandag 4 januari 2010 naar voren geroepen. De afgelopen maanden werd door de Strijenaren behoorlijk gehoor gegeven aan de oproep om kandidaten voor te dragen voor de sportprijs. Er werden in totaal 15 namen van personen en/of ploegen aan de gemeente doorgegeven. Uit die lijst stelde de jury de volgende voordracht samen (in willekeurige volgorde):

Sporter van het jaar:

- Vincent Monster (voetbal); maakt als 19-jarige voetballer een stormachtige ontwikkeling door en komt momenteel uit voor Jong AZ.
- Lex Bolderheij (atletiek); als 11-jarige atleet werd hij onlangs 2e op de 1000m tijdens het NK, en meet zich moeiteloos met de Nederlandse top.

- Haico Boer (atletiek); deze nog maar 8-jarige atleet grossierde de afgelopen 2 jaar in vele hoofdprijzen, waaronder Nederlandse titels bij de NK-cross en NK-1000m.

Sportploeg van het jaar:

- VV Strijen D1 (voetbal); het jongenselftal werd in het seizoen 2008-2009 kampioen in hun klasse.

- VV Strijen M1 (damesvoetbal); het dameselftal werd in het seizoen 2008-2009 kampioen in hun klasse.

Niet-georganiseerde sport(er) van het jaar:

- DriemTiemStrijen (estafetteloop); heeft afgelopen jaar voor de 2e keer deelgenomen aan de langste non-stop estafetteloop ter wereld, van Parijs naar Rotterdam (de Roparun).

- HC Fitscore Indoor roeiteam (indoor roeien); werd in 2009 voor de 3e keer op rij Nederlands kampioen bij de teamestafette.

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting op 4 januari 2010 ontvangt één sportman, één sportploeg en één niet-georganiseerde sport uit handen van burgemeester Jac Klijs een gemeentelijke sportprijs.