Man uit gemeente Bernheze wint 1 miljoen euro met Lotto

26/11/2009 09:43

De Lotto

Een man uit de gemeente Bernheze heeft afgelopen weekend met Lotto 1 miljoen euro gewonnen. De man speelt pas sinds april van dit jaar mee met Lotto en heeft nu al de eerste prijs te pakken.

"Ik sta versteld! Ik had dit niet verwacht. Ik vond het al heel leuk dat ik elke maand wat kleine geldbedragen won. Ik hoopte wel eens op een prijs van bijvoorbeeld 10.000 euro. Dat zou ik al geweldig vinden en nu heb ik 1 miljoen euro gewonnen! Met het geld ga ik in ieder geval een deel van de hypotheek aflossen en ik ga wat geld op de spaarrekening van mijn zoontje zetten," aldus de gelukkige winnaar.

Dit jaar heeft Lotto al 11 Nederlanders miljonair gemaakt.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 21 november is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 11 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.