Politie Gelderland-Zuid

Pizzakoerier beroofd

Nijmegen, 26-11-2009 o Woensdagavond, rond 19.30 uur werd op de Valkenburgseweg een pizzakoerier van zijn portemonnee beroofd.

De 18-jarige pizzakoerier moest pizzas bezorgen in de Prof. Bromstraat. Omdat hij het adres niet goed kon vinden sprak hij in de buurt van de Prof. Bromstraat een jongen op een fiets aan. Die wees hem de weg maar vroeg toen of hij geld kon wisselen. De pizzakoerier vertelde dat hij geen geld kon wisselen. De onbekende jongen op de fiets zei toen dat hij een pistool in zijn zak had. Daarop gaf de pizzakoerier zijn portemonnee af. De dader fietste toen weg en de 18-jarige achtervolgde hem. Uiteindelijk zag hij dat de dader de portemonnee weg gooide op de Haapsstraat. Het papiergeld bleek uit de portemonnee verdwenen.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
* Leeftijd tussen 20 en 25 jaar

* Licht getinte huidskleur

* Smal gezicht

* Hij was gekleed in een lichtgrijze nylon jas
* Een olijfgroene sweater met capuchon

* Een donkere spijkerbroek

* Hij reed op een (zelf overgespoten) grijze herenfiets met zwarte handvaten

De politie is direct een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 26-11-2009 9:23 | © Regio Gelderland-Zuid |