Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Aan
Marktpartijen

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer J. Francke OPTA/AM/2009/203371 070-3159156 Datum Onderwerp Bijlage(n) 26 november 2009 09.0044.23 WLR-C: nationale consultatie ontwerpbesluit WLR-C-tarieven UPC en Ziggo

Geachte heer/mevrouw,

In het kader van de vaststelling van de tarieven van de in de marktanalysebesluiten van 5 maart 2009 aan UPC en Ziggo opgelegde verplichting WLR-C, informeert het college van OPTA u bij deze over de publicatie van het ontwerpbesluit WLR-C-tarieven UPC en Ziggo (kenmerk: OPTA/AM/2009/203236).

Het ontwerpbesluit wordt conform artikel 6b.1 van de Telecommunicatiewet voorbereid op basis van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, zoals beschreven in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. In de terminologie van de Telecommunicatiewet wordt de procedure hierna aangeduid als nationale consultatie. Het ontwerpbesluit wordt overigens parallel aan de nationale consultatie Europees genotificeerd.


1. Kennisgeving, publicatie en ter inzage legging

Het ontwerpbesluit WLR-C-tarieven UPC en Ziggo wordt op 26 november 2009 gepubliceerd op de website van OPTA (www.opta.nl). Op die datum wordt van de publicatie van het ontwerpbesluit kennisgegeven in de Staatscourant. Voorts wordt het besluit vanaf genoemde datum gedurende zes weken ter inzage gelegd ten kantore van OPTA. De kennisgeving, de publicatie en de ter inzage legging van het ontwerpbesluit markeren het begin van de nationale consultatie.

Het ontwerpbesluit kan iedere werkdag van 10.00 uur tot 16.00 uur worden ingezien. Indien u het ontwerpbesluit wilt inzien, wordt u verzocht contact op te nemen met Marian van Druten, m.vandruten@opta.nl of (070) 315 3547.


2. Zienswijze

Tot en met donderdag 7 januari 2010 kunt u als belanghebbende uw zienswijze op het ontwerpbesluit naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze dient per post en per e-mail te worden ingediend onder





vermelding van "Zienswijze ontwerpbesluit WLR-C-tarieven UPC en Ziggo". Het postadres van OPTA is: OPTA, ter attentie van het college van OPTA, postbus 90420, 2509 LK Den Haag. Het e-mailadres is: omroep-tarieven@opta.nl.

Indien uw schriftelijke zienswijze vertrouwelijke gegevens bevat, wordt u verzocht om bij indiening van uw zienswijze gemotiveerd aan te geven welke dat zijn. Het college verzoekt u daarbij tevens om op het moment van indiening zowel een vertrouwelijke als een openbare versie in te dienen. Tijdig ingediende zienswijzen worden toegevoegd aan het dossier dat reeds ter inzage ligt.

Tevens bestaat de mogelijkheid om tijdens de periode van nationale consultatie uw zienswijze op het ontwerpbesluit mondeling aan het college kenbaar te maken. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, wordt u verzocht contact op te nemen met de in het briefhoofd vermelde contactpersoon. Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.


3. Vervolg

Na afloop van de nationale consultatie zal het college de ontvangen zienswijzen inventariseren en nagaan of de zienswijzen aanleiding geven tot wijziging van het ontwerpbesluit. Het college beoogt het besluit zo snel mogelijk in 2010 te nemen.

Hoogachtend,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,
Plv. hoofd afdeling Markten

drs. J.G.J. Keetelaar