Gemeente Hilversum

Gemeente geeft opnieuw subsidie voor energiebesparing

publicatiedatum: woensdag 25 november 2009

De gemeentelijke subsidie die Hilversummers konden aanvragen voor energiebesparende maatregelen heeft een vervolg!

Het college van burgemeester en wethouders stemde in met een nieuwe ronde. Dit betekent dat een bedrag van 36.000 euro beschikbaar komt voor iedereen die zelf duurzame maatregelen in zijn woning wil gaan nemen. "Of de klimaattop in Kopenhagen nu wel of niet lukt, u kunt zelf uw huis energiezuiniger maken. Dat bespaart energie en geld", vertelt wethouder Karin Walters. "We hopen dat dit jaar nog meer mensen een aanvraag voor subsidie doen!"

Energiebesparing
Woningeigenaren die verbouw- of onderhoudsplannen hebben en een extra energiebesparende investering overwegen, kunnen deze subsidie aanvragen. Zij kan gebruikt worden voor extra isolatiemaatregelen, HR++ glas of een duurzaam verwarmingssysteem. De regeling biedt ook mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie door kleinschalige windenergie, het plaatsen van een zonneboiler of zonnecellen.

Subsidie aanvragen
Om de subsidieregeling mogelijk te maken heeft het college de gemeentelijke Subsidieregeling Duurzame Energiepakket 2009 - 2010 opgesteld. Hiermee geeft Hilversum invulling aan het Uitvoeringsplan Duurzaam Hilversum en aan de Klimaatafspraak met de provincie Noord-Holland. De subsidieregeling is tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Noord Holland. De subsidiebedragen en de maatregelen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd staan met de voorwaarden in de gemeentelijke duurzame energielijst 2009, op de gemeentelijke website www.hilversum.nl/duurzaamheid. De subsidieregeling is ingegaan op 16 november 2009 en geldt tot 30 juni 2010 of totdat het subsidieplafond is bereikt. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Naar verwachting komen er volgend jaar en in 2011 nog een derde en vierde ronde.

Ook regelingen duurzame warmte en isolatieglas
Daarnaast loopt ook nog steeds de landelijke subsidieregeling voor Duurzame warmte. Hiermee kan een bijdrage worden gekregen voor zonneboilers, warmtepompen, en
micro-warmtekrachtkoppeling-installatie. Deze regeling loopt niet via de gemeente maar via SenterNovem, telefoonnummer 0384 - 55 33 22 of www.senternovem.nl/duurzamewarmte.
Ook is in het kader van de crisismaatregelen de BTW voor isolatiewerkzaamheden verlaagt van 19% naar 6% en is de `Ttijdelijke subsidieregeling isolatieglas' opgezet. Informatie hierover is te vinden op www.MeerMetMinder.nl, telefoon 0800 - 234 54 32. Deze regelingen kunnen worden gecombineerd met de gemeentelijke regeling.