Cito

Arnhem, 26 november 2009

Cito maakt toets voor automobilisten

CitoDrive brengt rijgedrag van bestuurders in kaart

Rijvaardigheid is veel meer dan kennis van verkeersregels en technisch rijgedrag alleen. Het omvat ook sociaal rijgedrag, milieubewustzijn en alertheid op risico's in het verkeer. CitoDrive brengt alle aspecten van rijgedrag in kaart en is een goede basis om gerichte rijvaardigheidstrainingen in te zetten.

Inzicht in rijgedrag

Met vier digitale toetsen van CitoDrive wordt het verkeersinzicht en de rijvaardigheid van bestuurders van motorvoertuigen vastgesteld. Na afname van elke deeltoets is direct een rapport beschikbaar. Rijdt de bestuurder zuinig, milieubewust en is hij een gevaar op de weg? Als uit de uitkomsten blijkt dat de rijvaardigheid voor verbetering vatbaar is, kan de automobilist een gerichte rijvaardigheidstraining volgen.
CitoDrive is geschikt voor integratie met diverse rijvaardigheidstrainingen. De toetsen zijn in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans beschikbaar.

Uniek totaalpakket

Cito sluit als eerste aan bij de praktische rijvaardigheidstraining van VVCR Europe. Door een combinatie van toetsinstrumenten en rijopleidingen is een uniek totaalpakket ontstaan: `VVCR SAFE & ECO driving Powered by Cito'. Met dit pakket leren bestuurders een veilige, kostenbesparende en milieuvriendelijker manier van rijden aan.
Vandaag lanceren Cito en VVCR Europe tijdens de FleetExpo in Houten dit unieke totaalpakket.