Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 26-11-2009

Vijf aanhoudingen openlijke geweldpleging

ASSEN De politie heeft vier mannen uit Assen in de leeftijd 18 tot 21 jaar en een 18-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Het vijftal wordt er van verdacht een 18-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. De 18-jarige man is vrijdag op zaterdagnacht 10 oktober jl. mishandeld door het vijftal op de Buizerdlaan. Een 22-jarige vriend van het slachtoffer kon uiteindelijk de gewonde man meenemen in een auto alwaar hij ter hoogte van het Oosterpark de politie alarmeerde. Het slachtoffer is die nacht in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen behandeld aan zijn verwondingen. Het dossier is afgerond en overgedragen aan Justitie. (2009052954)

Vervelende treinpassagier aangehouden

MEPPEL Woensdagmorgen is een 46-jarige man uit Tolbert aangehouden. De man bevond zich in de trein van Hoogeveen naar Zwolle en gedroeg zich erg agressief tegen zijn medepassagiers. Deze hebben vervolgens de politie gealarmeerd. De politie heeft de man op het station in Meppel kunnen aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009057181)

Automobilist bekeurd

ASSEN De politie heeft woensdagmorgen een 42-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over Peelo richting de Europaweg met een snelheid van 93 km/u. De maximale toegestane snelheid op dit weggedeelte is 50 km. De man heeft een bekeuring voor zijn snelheidovertreding ontvangen. (2009057196)

Rijbewijs ingevorderd

BEILEN De politie heeft woensdagavond een 27-jarige automobilist uit Diever aangehouden. De man reed over De Mussels met een snelheid van 131 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. (2009057303)

Beschonken man aangehouden wegens huiselijk geweld

ROSWINKEL Woensdagavond is een 44-jarige man uit Roswinkel aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn echtgenote en kinderen hebben bedreigd. Tevens was de man gaan rijden terwijl hij onder invloed van alcohol was. Bij de ademanalyse blies hij 575 ug/l (1,3 promille). De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart. (2009057323)

Politie zoekt getuigen diefstal zwembad

BEILEN De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal woensdagmiddag in het zwembad aan t Spiek. Zes medewerksters zijn die middag bestolen van onder andere hun portemonnees, autosleutels en elektronica. Deze lagen is de kleedruimte van het personeel. De diefstal vond plaats tussen 15.00 16.45 uur terwijl er diplomazwemmen plaats vond in het zwembad. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 15.00 16.45 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord in en rondom het zwembad. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Beilen via het telefoonnummer 0900-8844. (2009057279)

Gewonde bij woningbrand

BEILEN Woensdagmiddag heeft er in een woning aan de Holthe een kleine brand gewoed. Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat er veel rook uit de woning kwam. Ter plaatse bleek dat de 46-jarige bewoner nog in het pand aanwezig was. Deze is door de brandweer uit de woning uitgehaald. De man is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (2009057276)

Politie zoekt getuigen ongevallen N34

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van twee ongevallen die woensdagmiddag op de N34 hebben plaats gevonden. Omstreeks 17.30 uur kwam op de N34 nabij de afslag Emmen-zuid (richting Emmen) een 23-jarige automobilist uit Oirschot in botsing met een 23-jarige automobilist uit Emmen. Kort daarna ontstond er een tweede aanrijding tussen enkele voertuigen. Ter plaatse bleek dat voorafgaand aan de ongevallen er een groene auto en een donkerblauwe auto hadden stilgestaan op de rechterrijstrook. Het leek er op dat beide bestuurders in conflict waren. Doordat beide voertuigen op de rechterrijbaan stonden moest het achteropkomende verkeer plots remmen waardoor beide aanrijdingen ontstonden. De bestuurders van de groene en donkerblauwe auto zijn er vervolgens vandoor gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie is op zoek naar getuigen van beide ongevallen en die wellicht meer kunnen vertellen over de groen en donkerblauwe auto die stilstonden op de rechterrijbaan. Tevens is de politie op zoek naar automobilisten die betrokken zijn geweest bij deze ongevallen. Enkelen zijn na de aanrijdingen direct doorgereden. Getuigen en betrokken kunnen zich melden bij de politie in Emmen via het telefoonnummer 0900-8844. (2009057283)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.