Gemeente Leeuwarderadeel


Gedeputeerde Galema te gast bij gemeente en ondernemers

26-11-2009 10:26

De gemeente Leeuwarderadeel en het bestuur van de OVL (ondernemersvereniging Leeuwarderadeel) organiseerden op maandag 23 november de jaarlijkse bijeenkomst voor ondernemers, raadsleden, collegeleden en vertegenwoordigers van de ambtelijke organisatie. De avond vond plaats in De Skalm in Stiens en gastspreker was gedeputeerde economie, de heer S. H. Galema, van de provincie Fryslân.

Subsidies voor ondernemers
De heer Galema sprak over de visie van de provincie op het economische ontwikkelperspectief voor Noordwest-Fryslân. Hij noemde Noordwest-Fryslân een mooi gebied met veel potentieel en zag nieuwe kansen voor deze regio op het gebied van recreatie en toerisme, zeker als straks de Noordelijke Elfstedenvaarroute klaar is. Kansen zag hij ook voor de zorgeconomie en hij wees op het belang van het behouden van vergrijzende inwoners voor de regio. De provincie en de gemeente kunnen volgens de gedeputeerde een belangrijke bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat. Verder attendeerde hij de ondernemers op websites als www.snn.eu en www.123subsidie.nl. Daarop is veel informatie te vinden over subsidieprogramma's voor ondernemers. Ondernemers met vragen over subsidieregelingen kunnen natuurlijk ook contact opnemen met de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente.

Noordwesttangent
Verder kwamen de ontwikkelingen rond de Noordwesttangent uitgebreid aan de orde. Gedeputeerde Galema: "Ik zie de noodzaak van de Noordwesttangent, echter de financiën zijn uit de bocht gevlogen." Wethouder Keizer meldde aan de aanwezigen dat er binnenkort een bijeenkomst wordt georganiseerd over de Noordwesttangent voor de Provinciale Statenfracties. Wethouder Keizer: "Ik wil de ondernemers hierbij alvast van harte uitnodigen. De vier betrokken gemeentes en inwoners en ondernemers uit deze gemeentes kunnen dan aan de Provinciale Statenfracties duidelijk maken hoe urgent de Noordwesttangent is voor deze regio."

Herindeling
En ten slotte was de herindeling een belangrijk thema. Daarover zei gedeputeerde Galema: "Ik geef een compliment aan de raad, omdat die zich heel constructief heeft opgesteld in het debat over de herindeling. In het jaar 2014 zijn opnieuw verkiezingen en dat wordt het jaar van de waarheid. Ik voorspel dat er de komende jaren een hevig debat komt over de herindeling."

---