Politie Gelderland-Midden

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 26-11-2009 10:57:48

RHEDEN - Op donderdag 26 november 2009, omstreeks 00.55 uur, heeft de politie een 18-jarige automobilist uit Vorden aangehouden op de Gasthuisbouwing in Rheden.

Agenten reden op de rijksweg A348 toen zij door de man werden ingehaald. Zij zagen dat de man zijn snelheid verhoogde en ernstig over de weg slingerde. Toen zij hem een stopteken gaven, weigerde de man te stoppen. Hij reed een woonwijk in Rheden in en vertoonde daar roekeloos gedrag, door onder andere meerdere keren zo hard over verkeersdrempels heen te rijden dat zijn auto van de grond vrij kwam. Hierbij kwamen de vonken onder het voertuig vandaan. De agenten raakten het voertuig uit het zicht maar troffen het even later stil staand aan. De auto was niet afgesloten en het linker voorwiel was kapot gereden. De bestuurder was vertrokken, maar agenten hoorden in de bosjes wat ritselen. Even later kon hij worden aangehouden. Ademanalyse wees uit dat de man een promillage van 0,84 had, waar 0,2 is toegestaan voor beginnend bestuurders. De man is hierop aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, kreeg een bekeuring voor de gemaakte verkeersovertredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs. (066083)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewapende overval supermarkt Presikhaaf

Publicatiedatum: 26-11-2009 10:56:16

ARNHEM- De politie is vanochtend, donderdag 26 november, een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een supermarkt aan de Middachtensingel. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Rond 07.25 uur dwongen twee onbekende daders een medewerker van de supermarkt de winkel te openen. Onder bedreiging van een scherp steekvoorwerp en een vuurwapen, of iets wat daarop lijkt, zouden ze de medewerker om geld hebben gevraagd. Bij het naar binnen gaan van de winkel zou het alarm zijn af gegaan. Vervolgens gingen zij er zonder buit op een scooter vandoor, in onbekende richting. Niemand raakte hierbij gewond.

Getuigen
Volgens de medewerker zou het gaan om twee mannen. De onbekende mannen zouden donkere kleding hebben gedragen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---