Gemeente Zoetermeer

Verlaging ouderbijdrage taalpeuterspeelzalen

Voor een groep kinderen in Zoetermeer wordt de ouderbijdrage voor voorschoolse educatie peuterspeelzalen verlaagd. Uit onderzoek blijkt dat vooral de ouderbijdrage een struikelblok is voor ouders of verzorgers met een laag inkomen. Taalontwikkeling is echter erg belangrijk voor de gehele ontwikkeling van kinderen.

Het gaat om kinderen van wie de ouders een laag opleidingsniveau hebben, kinderen met een taalontwikkelingsachterstand of in een taalarme thuissituatie. Deze bijdrage verlaagt de gemeente voorlopig met ingang van 1 november 2009 tot en met 2010.

Alle ouders of verzorgers met een kind op een voorschoolse educatie hebben een brief ontvangen dat hun bijdrage voortaan EUR 9,50 bedraagt voor drie dagdelen. Voorheen was de ouderbijdrage afhankelijk van het inkomen. Ouders en verzorgers die ook denken dat hun kind ook baat heeft bij het spelenderwijs leren van de taal als voorbereiding op de basisschool, hebben hiervoor een indicatie nodig van het consultatiebureau. Met de indicatie kunnen zij zich inschrijven bij een voorschoolse educatie peuterspeelzaal.