Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Gestolen goederen in woning

Schoonhoven, 26-11-2009 o De politie Krimpenerwaard heeft, mede dankzij getuigen, een grote hoeveelheid gestolen goederen teruggevonden. De goederen werden op 17 november aangetroffen in een woning in Schoonhoven, alwaar de 64-jarige bewoner kon worden aangehouden.

Een tweede verdachte, een 41jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, kon enkele dagen later eveneens in die woning worden aangehouden. Beide personen zijn in verzekering gesteld en na verhoor in vrijheid gesteld. De twee worden verdacht van diefstal en/of heling.

De aangetroffen goederen bleken afkomstig te zijn van een middelbare school en een basisschool te Schoonhoven, een in aanbouw zijnde woning te Bergambacht welke twee maal werd bezocht en enkele fietsendiefstallen in Schoonhoven. De goederen betrof computers, beeldschermen, gereedschap en fietsen. Het merendeel van de goederen zal op korte termijn worden overhandigd aan de rechtmatige eigenaren.

Op basis van de afgelegde verklaringen en aangetroffen sporen zal het onderzoek zich richten op eventuele meerdere daders c.q. helers.