Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 26-11-2009

Onderzoek gestolen scooter afgerond

MAARSSEN De politie heeft haar onderzoek naar een gestolen scooter afgerond.

Zaterdag 14 november troffen agenten na een melding een scooter aan zonder kentekenplaat. De scooter stond in een schuur en bleek in Keulen, Duitsland gestolen te zijn. Een 16-jarige jongen die net kwam aanlopen werd aangehouden omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij de diefstal. Verder onderzoek heeft geresulteerd in de aanhouding van nog drie verdachten van 15,16 en 17 jaar uit Maarssen. Alle verdachten hebben hun aandeel bekend in de diefstal van de scooter. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en het dossier is ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Allen zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Op de kop

MAARSSEN Bij een aanrijding tussen twee autos belandde op woensdag 25 november een auto op de kop. Een bestuurder raakte gewond.

Rond 19.35 uur reed een 19-jarige automobilist uit Maarssen over de Floraweg, komende uit de richting van de Zuilense Ring. Over de Verbindingsweg reed een 26-jarige automobilist uit Oss, komende uit de richting van Vleuten. Beide automobilisten reden tegelijkertijd de kruising van de Floraweg met de Verbindingsweg op, met een aanrijding tot gevolg. De auto van de Ossenaar kwam op de kop tot stilstand. Hij werd met arm- en rugletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De Maarssenaar raakte niet gewond. Beide autos moesten worden weggesleept.

Eén van de bestuurders moet het rode verkeerslicht genegeerd hebben. In het kader van het onderzoek naar de aanrijding wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonden bij aanrijding

MAARSSEN Agenten hadden op woensdag 25 november net een aanrijding op de Floraweg afgehandeld, toen zij een harde klap hoorden van een andere aanrijding. Daarbij raakten meerdere mensen gewond.

Rond 20.15 uur reed een 48-jarige automobiliste uit Maarssen over de Floraweg, komende uit de richting van de Vogelweg. Op de kruising met Bloemstede sloeg zij linksaf. Daarbij liet zij een haar tegemoetkomende 21-jarige automobilist uit Maarssen niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg. Bij de 21-jarige Maarssenaar zaten een 20-jarige en een 21-jarige man, beiden uit Maarssen, in de auto.

Alle vier betrokkenen raakten gewond. De 48-jarige automobiliste werd met inwendig letsel opgenomen in het ziekenhuis, de 20-jarige passagier uit Maarssen liep een gebroken borstbeen op en werd eveneens in het ziekenhuis opgenomen. De ander twee betrokkenen hoefden niet opgenomen te worden. Beide autos raakten total loss.

De politie doet onderzoek naar het ongeval en komt graag in contact met getuigen van de aanrijding, waarmee zij nog niet heeft gesproken. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bijna 1/3e te hard

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op woensdag 25 november bleek bijna
1/3e van de automobilisten te hard te rijden.

Agenten controleerden tussen 10.00 uur en 12.00 uur op de Straatweg. In die tijd werd de snelheid van 1212 voertuigen vastgelegd, 394 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 94 km/u. De overtreders kunnen binnenkort hun bekeuring thuis verwachten.

Op kop in sloot

MAARSSEN Een auto belandde op woensdag 25 november op de kop in een sloot. Passanten hielden het hoofd van de automobiliste boven water.

Rond 12.20 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Maarssen over de Straatweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Breukelen. Bij het inhalen van een andere auto, raakte zij de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom en belandde vervolgens op de kop in een sloot. Passerende automobilisten kwamen het slachtoffer direct te hulp. Zij hielden in afwachting van de hulpdiensten haar hoofd boven water.

De auto werd uit het water getakeld, waarna het slachtoffer uit haar benarde positie kon worden bevrijd. Zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Oliespoor

MAARSSEN - Een door een bus getrokken oliespoor zorgde op woensdag 25 november voor twee ongelukken.

Rond 10.55 uur kreeg de politie de melding dat een lijnbus een lang oliespoor had getrokken. Door dat spoor vlogen op de Zandweg en de Buitenweg twee autos uit de bocht, met gelukkig alleen materiële schade tot gevolg. Bij onderzoek bleek het oliespoor vanuit Utrecht door veel hoofdwegen van Maarssen en Maarssenbroek te lopen.

Het was veroorzaakt door een lekke brandstofleiding van een lijnbus. De chauffeur ontdekte de lekkage pas toen hij bij station Maarssen stilstond. Door de brandweer werd op de gevaarlijke plaatsen van de route schuim op het wegdek gespoten. Personeel van de gemeente zorgde voor verdere controle van de route.