Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht, 26-11-2009

Mannen aangehouden met vuurwapen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november vier personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een vuurwapen.

Rond 00.45 uur kreeg de politie een tip dat een man die op de Amsterdamsestraatweg liep een vuurwapen in zijn broeksband droeg. De man was in gezelschap van drie andere mannen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof de mannen ter hoogte van het viaduct aan. Eén van de mannen, 18 jaar uit Utrecht, werd door de agenten aangesproken. De man verklaarde direct dat hij in het bezit was van een vuurwapen.

Hij werd aangehouden. Omdat de andere mannen duidelijk bij de man met het vuurwapen hoorden werden ook zij aangehouden. Het betrof een 20, 25 en 42 jarige man allen uit Utrecht. Het viertal werd voor verhoor en onderzoek ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de van Weerde Poelmanlaan vond in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 63-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 00.50 uur met haar auto over de Admiraal Helfrichlaan. Zij sloeg rechtsaf de Van Weerde Poelmanlaan in en wilde haar auto hier parkeren. Op het moment dat zij haar auto tussen twee andere autos had geparkeerd kwam er plotseling een jongen aanlopen die de ruit van haar rechter voorportier insloeg. De verdachte griste de tas van het slachtoffer van de voorstoel en rende weg in de richting van het Oudenrijn Ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de verdachte luidt; man, rond de 1.85 mtr. lang en een slank postuur. Hij droeg een donkere (mogelijk bruine) jas met capuchon en een donkere shawl rond zijn mond. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT - Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie een melding dat buurtbewoners in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg een man hadden aangehouden omdat hij een navigatiesysteem uit een auto had gestolen. Ter plaatse bleek dat een aantal bewoners hadden gezien dat en man een diefstal uit een auto pleegde. De bewoners twijfelden geen moment en grepen in. De 44-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Hier bleek tevens dat hij geregistreerd stond als veelpleger.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een flat aan de Karel Doormanlaan heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

22.55 uur een onderzoek in een huis aan de Karel Doormanlaan ingesteld. In de woning trof de politie in drie vertrekken een hennepplantage aan. In totaal werden 1130 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Meisje beroofd van haar tas

UTRECHT Woensdagavond vond op de van Eysingalaan een beroving plaats. Hiervan werd een meisje het slachtoffer.

Een 17-jarig meisjes fietste omstreeks 20.05 uur via de Admiraal Helfrichlaan naar de Van Eysingalaan. Toen zij haar fiets voor een horecagelegenheid neerzette en haar fiets op slot wilde doen, kwam er plotseling een jongen aanrennen die haar tas van het stuur trok. Na de diefstal rende de jongen naar een gereedstaande scooter, sprong achter op en reed weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.