Politie Haaglanden

Persberichten 26 november

Haaglanden, 26-11-2009

Beroving met geweld in de Escamplaan, politie zoekt getuigen Den Haag Een meisje (15) werd woensdag 25 november omstreeks 18.15 uur door drie jongens aangevallen. Eén van de jongens schopte haar tegen de grond en pakte haar tas af. Daarna werd ze verschillende keren getrapt tegen haar bovenbeen. Het meisje heeft de volgende signalementen aan de politie doorgegeven: de eerste jongen is ongeveer
1.85/1.90 m lang, is licht getint en heeft een slank postuur, kort donker haar, donkere kleding en is ongeveer 16/17 jaar. Jongen twee is ongeveer 1.75/1.80 m lang, licht getint en heeft een normaal postuur. Hij heeft kroezig haar in een kort bloempotmodel. Aan de zijkant is hij kaal geschoren. Hij droeg donkere kleding en heeft een buitenlands accent. De derde jongen is ongeveer 1.65 m lang, heeft een dun postuur, een buitenlands uiterlijk een jong en bleek gezicht en is tussen de 13 en 15 jaar. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Straatroof in de Goudreinetstraat, politie zoekt getuigen Den Haag Een 79-jarige Haagse werd woensdag 25 november voor haar woning in de Goudreinetstraat van haar tas beroofd. De vrouw voelde een harde klap op haar rug en viel op de grond. Twee jongens namen haar werkkoffer en handtas mee. Van de jongens is geen duidelijk signalement, maar van een van hen is wel bekend dat hij een kort wit jasje droeg. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vrouw breekt knie na aanrijding, bestuurder rijdt door Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding in de Duinstraat op woensdag 25 november om 11.15 uur. Een 84-jarige vrouw stak de weg over en werd geraakt. De vrouw werd de straat op geslingerd en brak haar knie. De bestuurder reed door. Getuigen hebben de politie verteld dat er een mogelijk een rode containerwagen en een personenauto bij het ongeval betrokken waren. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Autoinbreker vangt bot
Den Haag - Een nog onbekende autroinbreker zal woensdag 25 november raar op zijn neus hebben gekeken toen hij op de Delftselaan inbrak in een auto. De man sloeg de ruit van het bijrijdersportier in en nam een tas weg. De tas was echter leeg, op een broodtrommel na. En ook de broodtrommel was leeg, aldus de eigenaar van de auto. De broodtrommel vond de eigenaar terug op straat. De inbreker is vooralsnog spoorloos.

Bestuurder en bijrijder aangehouden
Den Haag - Doordat een 43-jarige Haagse met haar auto linksaf sloeg op een plek waar dat niet mocht, werd zij woensdag 25 november betrapt op rijden zonder rijbewijs. Agenten lieten de vrouw omtreeks 16.20 uur stoppen nadat zij haar op de Parallelweg linksaf zagen slaan. De vrouw verklaarde direct dat zij geen rijbewijs had, waarop de agenten haar aanhielden. Op het politiebureau kreeg zij een proces-verbaal. Omdat de vrouw al eerder betrapt was op rijden zonder rijbewijs, moest zij de lease-auto waarin zij reed, inleveren. De bijrijder die naast de vrouw in de auto zat, een 28-jarige man uit Driemond, bleek 40 keer gesignaleerd te staan voor een totaalbedrag van 4585 euro of een vervangende gevangenisstraf van 273 dagen. Ook kreeg hij twee openstaande vonnissen uitgereikt met een totaal te betalen bedrag van 810 euro.

Winkeldief dubbel betrapt
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdag 25 november omstreeks 15.50 uur twee beveiligers achter een winkeldief aanrennen in de Grote Marktstraat. De agenten vatten de jongen, een 15-jarige Leidschendammer, in de kraag. Hij bleek samen met een tweede jongen een winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een warenhuis aan de Grote Marktstraat. Eén van de agenten herkende in de jongen eveneens de verdachte van een winkeldiefstal bij een parfumerie op zondag 9 november. De jongen kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Beter een goede buur
Voorburg Dankzij oplettende buurtbewoners hielden politieagenten woensdagmiddag 25 november op de Cornelis Voorhoevelaan een woninginbreker aan. Buurtbewoners meldden bij de politie dat er was ingebroken in een woning in de straat. De schutting van de tuin was gesloopt en een raam van de woning was verbroken. In de woning zagen zij een vreemde man op de bank liggen. Toen gewaarschuwde agenten bij de woning aankwamen, was de man weg. Omdat de inbreker niet ver kon zijn, zetten de agenten het huizenblok af. Kort daarna hoorden ze een geluid op het dak: de man bleek het dak op gevlucht te zijn. Ter hoogte van de hoek met Park Leeuwenstein wilde de man er weer af. Daar werd hij opgevangen door twee agenten. Na een kleine worsteling hielden zij hem aan. Op het politiebureau werd de 22-jarige Pool ingesloten.

Auto tegen tram
Leidschendam Op de Heuvelweg botste woensdag 25 november een auto met aanhanger tegen een tram. Hierbij raakte niemand gewond. De auto kon niet meer verder rijden en werd weggesleept. De 30-jarige Haagse bestuuder van de auto bleek niet het juiste rijbewijs te hebben om met een aanhanger te mogen rijden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Lawinepijlen
Voorburg Op de Rodelaan hielden politieagenten woensdag 25 november een 20-jarige jongen aan, omdat hij illegaal vuurwerk bij zich had. Agenten troffen onder meer 15 lawinepijlen en 10 zogenoemde vlinders in zijn auto aan. Op het politiebureau is de Leidschendammer ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van het vuurwerk.

Hoge nood
Rijswijk Voor een bewoner van een woning aan de Sionsweg kwam kerst dit jaar wel erg vroeg. De man hoorde donderdag 26 november rond 04.00 uur glasgerinkel in de gang van zijn woning. Toen hij ging kijken, trof hij op het toilet een vreemde man met een kerstmuts op aan. De 19-jarige Delftenaar was door het raampje van het toilet naar binnen geklommen. Hij bleek dronken te zijn en kon zich naar eigen zeggen niet meer herinneren wat er gebeurd was. De bewoner droeg de man over aan de politie.

Agressieve dievege aangouden
Rijswijk Bij een drogisterij aan de Herenstraat vatten medewerkers woensdag 25 november een vrouw in de kraag, die probeerde spullen uit de tas van een klant te stelen. Medewerkers zagen hoe de 28-jarige dievegge uit Nieuwegein te werk ging, pakten haar beet en waarschuwden de politie. De vrouw gaf zich echter niet zomaar gewonnen en beet een medewerker in de knie en een ander in haar hand. Zij deden aangifte van mishandeling. De vrouw is ingesloten op het politiebureau.

Hulpdiensten zoeken tevergeefs naar drenkeling Delft Politie en brandweer zochten donderdag 26 november om 05.00 uur enige tijd naar een drenkeling in het water van de Voorstraat. Een 27-jarige voorbijganger meldde de politie dat zij een man in het water zag liggen. Ondanks een zoekactie van een duikploeg van de brandweer werd de drenkeling niet meer gevonden. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de persoon zelfstandig uit het water is gegaan.

Dure griepprik
Delft Een 33-jarige Delftenaar die woensdag met zijn vrouw en kinderen op weg was om de griepprik te halen, kreeg overwacht flinke vertraging. De man werd op de Papsouwselaan bij een routinecontrole staandegehouden, waarna bleek dat hij nog voor 1250 euro aan boetes moest betalen. De man moest dan ook mee naar het bureau. Zijn echtgenote mocht uiteraard verder om de griepprik te halen. De man sloot zich na het betalen van de boetes bij zijn echtgenote aan.

Oplichter verkleed als TNT-medewerker dupeert bejaarde vrouw Delft Een nog onbekende man in een TNT-uniform dupeerde zaterdag 21 november om 13.30 uur een 81-jarige bewoonster van de Straat van Ormoes. De man bezorgde bij de vrouw een pakketje waarbij zij een klein bedrag (minder dan een euro) moest pinnen. Contant afrekenen, mocht niet van zijn werkgever, vertelde de man. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. De man wekt vertrouwen door zijn uiterlijk, verhaal, TNT-kleding en dito tas.

Met deze methode kopieerde de man de pincode en bankgegevens van de giro- of bankpas van de vrouw zodat hij op een later moment met de gekopieerde gegevens bij een geldinstelling of pinautomaat geld van de rekeningen kon halen. De vrouw raakte door deze handelswijze een groot geldbedrag kwijt.

TNT-post reageert met het advies en de opmerking dat medewerkers van het bedrijf nimmer aan de deur een pintransactie doen en adviseert dan ook om dergelijke personen direct de deur te wijzen.

Tips
Oplichters zijn mensen die goed hebben nagedacht over hun verhaal en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Twijfelt u over de aanbeller? Vraag om een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal een telefoonnummer van de betreffende instantie. Vraag de man of vrouw buiten te wachten en sluit de deur. Bel het nummer en controleer of het verhaal van de bezorger klopt. Twijfelt u dan nog, vraag dan de man of vrouw aan de deur later terug te komen als er familieleden, vrienden of buren bij u thuis zijn. In geval van twijfel kunt u altijd bellen met het plaatselijke politiebureau via 09008844.

Jeugdige straatrover aangehouden
Zoetermeer De politie hield woensdag 25 november om 17.00 uur een 13-jarige jongen aan op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De jongen was in het gezelschap van drie andere jongeren. De groep wist in de Eerste Stationstraat de mobiele telefoon van een 17-jarige Zoetermeerder af te pakken. De politie wist na een korte achtervolging een van de jongeren te achterhalen. Dat bleek precies de juiste aangezien bij fouillering op het politiebureau de gsm uit de broekspijp van de 13-jarige tevoorschijn kwam. De politie onderzoekt de rol en betrokkenheid van de andere jongeren. Hun identiteit is nog onbekend. De 13-jarige zit nog vast voor nader verhoor.

Vermiste jongen terecht
Zoetermeer Mede dankzij de inzet van sms-alert werd een vermiste 13-jarige jongen herenigd met zijn vader. De jongen was woensdag 25 november omstreeks 11.00 uur in overspannen toestand van school weggelopen. De politie stuurde na de vermissing een sms-alert met het verzoek naar de jongen uit te kijken. Al snel kon de vader melden dat de jongen terug was gevonden.

SMS-Alert
Bent u al SMS-Alertdeelnemer? Politie Haaglanden maakt gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden. U kunt zich hiervoor op zeer eenvoudige wijze aanmelden. De ontvangen sms-jes zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.politie/haaglanden/sms-alert. Ook kunt u contact opnemen met de relatiebeheerder SMS-Alert & Burgernet via 070-4243394. In de nabije toekomst wordt sms-alert omgezet naar Burgernet. Dit project is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Voor meer informatie: www.burgernet.nl