Gemeente Bodegraven

afval Bodegraven

Start gescheiden inzameling plastic afval Bodegraven

Op vrijdag 20 november gaf wethouder Goudbeek om 11.00 uur het symbolische startsein voor het gescheiden inzamelen van het plastic afval in Bodegraven. Na een korte toelichting wierp de wethouder twee zakken vol met plastic in de afvalwagen van Cyclus. "Dit is het begin van een nieuwe fase in het hergebruik van materialen, waarbij afval weer grondstof wordt", aldus wethouder Goudbeek.

Verschillende inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen over het gescheiden inzamelen van het plastic. Het blijkt dat er nog veel vragen zijn. Dit zijn vooral vragen als `hoe kom ik aan nieuwe plastic zakken' (om het plastic afval in te verzamelen) en `op welke plek moet ik de zakken aanbieden'. Deze vragen worden allemaal beantwoord in de informatiefolder en ook op de website van Plastic Heroes (www.plasticheroes.nl).

Het gescheiden plastic wordt vanaf november één keer in de maand opgehaald door Cyclus. Met deze maatregel wil de gemeente Bodegraven bijdragen aan een beter milieu en voldoet zij tevens aan de eis die de overheid stelt aan gemeenten. Het gescheiden ingezamelde plastic kan opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, zoals mobiele telefoons en speelgoed. Op die manier worden natuurlijke bronnen gespaard en daar staat de gemeente Bodegraven volledig achter.

Nog even de belangrijkste punten voor u op een rij:
* U kunt plastic afval thuis bewaren in de speciale Plastic Hero-zakken, die in het informatiepakket zaten. Binnenkort maakt de gemeente bekend bij welke winkeliers u extra zakken kunt ophalen. Heeft u geen pakket ontvangen, neem dan contact op met Cyclus op tel. (0182) 547 500 of via info@cyclusnv.nl.
* U dient uw plastic afval neer te zetten op de aanbiedplaats waar u ook uw rest- en GFT-afval aanbiedt. Wanneer deze aanbiedplaatsen er niet zijn, dan kunt u het plastic afval voor uw deur zetten. Zorg wel dat het goed zichtbaar is voor de medewerkers van Cyclus.
* Het plastic afval wordt alleen meegenomen als het in de speciale Plastic Hero-zakken is aangeboden.

* De eerst volgende inzamelronde voor plastic in Bodegraven is op vrijdag 18 december. De inzameldata voor 2010 kunt u terugvinden op de kalender die in het startpakket bijgesloten was. De kalender kunt u ook terugvinden op www.cyclusnv.nl/plastic.