Gemeente Kaag en Braassem

Vergunning 'vriendenfeesten' uiterlijk 1 december aanvragen

Oud- en Nieuw komt er weer aan en uiteraard is er niets leuker dan dit met elkaar te vieren. Dit leidt soms tot georganiseerde 'vriendenfeesten'. Voor zulke feesten moeten vergunningen worden aangevraagd bij de gemeente.

Een vriendenfeest is een feest georganiseerd door één of meer particuliere personen (geen horecaondernemers) waar tussen de 50 en 2.000 mensen worden verwacht. Op grond van een rechterlijke uitspraak zijn dit soort feesten een evenement in de zin van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Bent u van plan zijn tijdens Oud- en Nieuw een vriendenfeest te organiseren? Vraag dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 december 2009 bij de gemeente een vergunningen aan; één op grond van de APV en één op grond van de Drank- en Horecawet. Aan deze vergunningen zijn voorwaarden verbonden. U kunt het 'aanvraagformulier evenementen' en het 'aanvraagformulier ontheffing drank- en horecawet' vinden onder Digitaal loket, Formulieren / Naar de formulieren.

Het kan ook zo zijn dat u een melding op grond van het Gebruiksbesluit moet indienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de brandweer.

Â

Met vragen kunt u contact opnemen met het team Vergunningen van de gemeente: tel. (071) 332 72 72 of e-mail: info@kaagenbraassem.nl.