Transparantie in prijzen vliegtickets door Nederlandse zoekmachine

26/11/2009 12:25

Chase.nl

Leiden, 26 november 2009. Eindelijk is er een echte zoekmachine voor vliegtickets van Nederlandse bodem. Op Chase.nl worden tientallen websites tegelijkertijd doorzocht om de goedkoopste vliegtickets te vinden met direct de eindprijs in beeld. Gebruikers omschrijven de site nu al als de 'google' voor vliegtickets. De makers van Lowcostairlines.nl hebben Chase.nl nu na een half jaar van uitgebreide consumententesten officieel geopend.

"Op dit moment zijn er al veel verschillende reiswebsites" zegt directeur van Chase Willem Voskamp. "Maar het ontbreekt de consument aan een helder overzicht van het gehele aanbod voor zijn bestemming of route. Daar komt bij dat de eindprijs moeilijk te vergelijken is door prijsopslagen die pas aan het eind van het boekingsproces doorgevoerd worden. Chase gebruikt een eigen ontwikkelde zoekmachine om het actuele aanbod van vliegtickets voor een aangegeven bestemming te bundelen en maakt een vergelijking op eindprijzen mogelijk".

Bij Chase kunnen bezoekers hun specifieke reiswensen invullen waarna de zoekmachine de goedkoopst mogelijke vliegtickets gaat "chasen". In een overzicht staan vluchten van zowel de grote online aanbieders als de luchtvaartmaatschappijen zelf. Chase zorgt voor een transparant en compleet overzicht zodat bezoekers nooit teveel hoeven te betalen. De bezoeker kan zelf doorklikken naar de site waar de gewenste vlucht wordt aangeboden en kan daar de boeking maken. Omdat Chase zelf geen vliegtickets verkoopt is het gebruik van Chase.nl volledig gratis voor de consument. De site wordt dagelijks geupdate om de meest actuele prijzen te kunnen laten zien.

Voor meer informatie ga naar: http://www.chase.nl





http://www.chase.nl