Voetbalreizigers volgen massaal Nederlandse spelers in het buitenland

26/11/2009 12:36

Voetbalweekend.nl

Voetbalfans boeken steeds vaker voetbalreizen naar buitenlandse topclubs met Nederlandse spelers. Niet de bestemming of de club is doorslaggevend in de keuze voor een voetbalreis maar vooral de aanwezigheid van Nederlandse voetballers. Zo zijn Bayern München en Liverpool dit seizoen ongekend populair, terwijl Real Madrid juist minder bezoekers trekt. Dat blijkt uit cijfers van Voetbalweekend.nl.

"In de eerste helft van het voetbalseizoen heeft een grote omslag plaatsgevonden", vertelt Louis Broers van Voetbalweekend.nl. "Bayern München is andere jaren amper geboekt. Nu Arjen Robben en Louis van Gaal zich daar hebben gevestigd, gaat maar liefst meer dan de helft van de Duitse voetbalreizen naar München. Real Madrid daarentegen is vergeleken met vorig jaar een stuk minder in trek." Real Madrid was de afgelopen twee seizoenen volgens Broers juist opvallend populair. Maar liefst 51 procent van het aantal Spaanse voetbalreizigers koos voor een trip naar de Spaanse topclub, nu is dat nog maar 20 procent. "Dat had vooral te maken met het groot aantal Nederlanders dat daar in de basis speelde; Van Nistelrooij, Robben, Huntelaar en Sneijder. Zij zijn degenen die de Nederlandse voetballiefhebbers graag aan het werk willen zien. Doordat er nu nog maar drie spelers zijn die vooral veel tijd op de bank doorbrengen, is Real Madrid een stuk minder populair", aldus Broers.

Door deze ontwikkeling kiest de voetbalreiziger tegenwoordig weer eerder voor Barcelona. Vanuit het verleden heeft Barcelona een sterke connectie met Nederland dankzij onder meer spelers als Cruijff, Koeman en de broertjes De Boer. Vele Nederlandse voetballiefhebbers dragen de club daardoor nog steeds een warm hart toe. "Al helpt het natuurlijk ook dat het mooiste voetbal ter wereld in stadion 'Camp Nou' wordt gespeeld", voegt Broers met een glimlach toe.

De Engelse Premier League spant volgens de cijfers van Voetbalweekend.nl nog altijd de kroon. 56 procent van de Engelse voetbalreizen gaat naar Liverpool, Dirk Kuyt is graag gezien. Het Arsenal van Robin van Persie en voorheen Dennis Bergkamp is met twintig procent een goede tweede.





http://www.voetbalweekend.nl