Gemeente Binnenmaas

Scholenproject over Mozart

Op initiatief van de dirigent van het Hervormd Kerkkoor s-Gravendeel en de gemeente Binnenmaas is een leuke les opgezet voor de basisscholen uit Binnenmaas. Deze les wordt gegeven door leden van het koor om de leerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met Mozart en zijn muziek.

De leerlingen wordt verteld over het leven van Mozart, die al op heel jonge leeftijd muziekstukken componeerde, en ze leren ook hoe een orkest in elkaar zit. De belangstelling van de scholen in Binnenmaas is groot; er doen maar liefst 8 scholen mee met hun leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8. Op 20 november starten De Vlashoek en De Weerklank uit Westmaas en De Bouwsteen uit s-Gravendeel. In de week erna volgen de andere scholen. De Regenboog te Heinenoord sluit op 27 november de lessenreeks. Als afsluiting worden alle deelnemende leerlingen exclusief uitgenodigd om aanwezig te zijn op de generale repetitie van het koor en orkest op vrijdagavond 27 november.

Op zaterdag 28 november geeft het Hervormd Kerkkoor s-Gravendeel vervolgens een groot concert in de Hervormde Kerk in s-Gravendeel. Dit is een heel bijzonder gebeuren, er wordt een professioneel orkest, het begeleidingsorkest Herman Strategier, en maar liefst 5 zangsolisten ingehuurd. Het koor gaat het Kerstoratorium van Saint Saens en uiteraard een prachtige mis van Mozart uitvoeren. Het concert begint om 19.30, kerk open om 19.00 uur. Voor informatie: www.hervormdkerkkoorsgravendeel.hoekschewaard.nl of mail naar san.vermaas@binnenmaas.nl.