Provincie Noord-Holland

Monitor arbeidsmarkt en onderwijs

25 november 2009 - Nieuwsartikel

Welke regioâs en sectoren worden het hardst getroffen door de recessie? Welke studies zijn momenteel populair onder Noord-Hollandse jongeren?

Wat kunnen zij het beste kiezen als zij hun kans op een baan willen vergroten? Antwoorden op die vragen zijn te vinden in de Monitor âArbeidsmarkt en Onderwijs Noord-Hollandâ, die 25 november werd gepresenteerd.

De monitor is een bundeling van cijfers, feiten en prognoses op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. De aanleiding voor de monitor is het feit dat organisaties in hun contact met de provincie aangaven behoefte te hebben aan een compleet overzicht van recent cijfermateriaal en prognoses voor alle regioâs van de provincie. De provincie heeft naar aanleiding van dat signaal externe experts opdracht gegeven om gegevens te verzamelen over de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen in beeld te brengen. Gedeputeerden Jaap Bond en Rob Meerhof namen woensdag 25 november het eerste exemplaar in ontvangst.

Gedeputeerde Meerhof: âVeel cijfermateriaal was al bekend, maar het is goed dat we nu een compleet overzicht met recent materiaal hebben voor alle regioâs. Het is een uitstekend hulpmiddel in het gesprek tussen de regioâs onderling, maar ook met de provincie. Het is nu aan alle partijen gezamenlijk om te kijken hoe we als organisaties en overheden het beste op de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen kunnen inspelen.â

Een eerste aanzet daartoe werd gedaan op de bijeenkomst in de Philharmonie in Haarlem op 25 november. Na het presenteren van de monitor, gingen deskundigen met elkaar in discussie over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, één van de onderwerpen die in de monitor aan bod komen.