Provincie Noord-Holland

Nieuw inkoopbeleid zet in op maatschappelijk verantwoorde doelen

25 november 2009 - Nieuwsartikel

Gedeputeerde Staten zijn akkoord gegaan met een nieuw inkoopbeleid. Dat moet een krachtige impuls geven aan provinciale doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, sociaal-maatschappelijke doelstellingen en het aanspreken van innovatieve vermogens van de markt.

De provincie Noord-Holland is daarmee één van de eerste provincies met een inkoopbeleid en een inkoopfunctie die zich niet meer alleen richten op klassieke aspecten als doelmatigheid, rechtmatigheid en integriteit.

Gedeputeerde Elisabeth Post: âIk ben er best een beetje trots op dat we door niet alleen meer te formuleren âwatâ we willen, maar ook âhoeâ we het willen een voorbeeldrol kunnen vervullen op het gebied van goed opdrachtgeverschap.â De provincie denkt hierbij bijvoorbeeld aan het afnemen van duurzaam geproduceerde goederen, het uitsluiten van met kinderarbeid geproduceerde producten, de mogelijkheden om de lokale markt te stimuleren of het inkopen van dimbare verlichting en andere innovaties.

De provincie Noord-Holland heeft sinds 2002 een inkoopbeleid. Het nieuw vastgestelde inkoopbeleid is daarvan een herijking.
---