Hogeschool Windesheim

Persbericht, 26 november 2009

Naast het brede aanbod aan voorjaarscursussen, biedt HOVO ook komend voorjaar weer cursussen en activiteiten, onder de noemer HOVO-extra. HOVO, hoger onderwijs voor senioren, maakt deel uit van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Het aanbod van HOVO-extra springt zo veel mogelijk in op de actualiteit. Zo kunnen belangstellenden zich in het Gustav Mahlerjaar, 2010, inschrijven voor een cursus over de liederen van deze componist. Als afsluiting van de cursus is er een bezoek naar het Concertgebouw in Amsterdam, om de uitvoering bij te wonen van Des Knaben Wunderhornin met een kamermuzikale bezetting, onder leiding van de bekende Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe.

Ook biedt HOVO-extra een workshop schrijven van artikelen. Verder is er een cursus, ter voorbereiding op een tweedaagse kunst- en cultuurreis naar Brussel. Inschrijving voor de cursus en de reis kan apart. Wel krijgen cursisten die deelnemen aan de cursus voorrang bij boeking van de reis.

Inschrijven
Senioren die zich voor een van deze cursussen c.q. activiteiten willen inschrijven, kunnen dit doen via de website www.windesheim.nl/hovo of door informatie op te vragen bij het Windesheim Informatiecentrum, tel. 038 â 4699 699. Inschrijven is mogelijk tot 4 december 2009.