Watersportverbond - KNWV

Zilveren Verbondsspeld voor Miep Blokzijl

donderdag 26 november 2009

Tijdens de algemene vergadering van het Watersportverbond op zaterdag 20 november jl. reikte voorzitter Hugo Snoekc de zilveren
Verbondsspeld uit aan Miep Blokzijl. Snoekc: âEen stille kracht, die veel werk voor het Watersportverbond heeft verrichtâ.

Miep Blokzijl Miep kreeg deze onderscheiding vanwege haar
werkzaamheden als secretaris van de werkgroep Amsterdam.

Daarnaast heeft zij zich in die jaren inhoudelijk intensief bezig gehouden met het beschermen van de watersportmogelijkheden op het Nieuwe Meer tegen onder andere de bouw van kantoorgebouwen rond het meer, de bouw van vooroevers aan de Amsterdamse Bos kant en de mogelijk ongunstige gevolgen van de koudewinning uit het meer door NUON.

Deze elektriciteitsmaatschappij wil bedrijven koelen met water uit de Nieuwe Meer en het warmere water terug laten vloeien in het meer. Hierbij gaat het om langdurige (jarenlange) trajecten, maar Miep bijt zich er in vast en blijft de belangen van de watersport verdedigen.

Voorzitter Hugo Snoekc memoreerde tijdens zijn toespraak tot Miep Blokzijl dat zij zich verder heeft bezig gehouden met:

* Een integraal plan voor de Nieuwe Meer. Dit om te voorkomen dat de verschillende stadsdelen rond de Nieuwe Meer en allerlei
instanties ieder voor zich en soms tegenstrijdige deelplannen de recreatie- en wedstrijdsport benadelen. Dit plan is ondanks het streven en grote inzet van de besturen van de
watersportverenigingen rond het meer nog niet van de grond gekomen. Miep laat het er echter niet bij zitten en blijft contact zoeken met de gemeente om dit toch voor elkaar te krijgen.
* Overleg met gemeentelijke instanties.

* De hoogte van huur en erfpacht van de watersportverenigingen in Amsterdam.

* Beperkingen in de brugbediening.

* Plannen voor brugbouw met mogelijk onvoldoende hoogte.
* Baggerproblematiek.

Daarnaast was Miep ook erg actief binnen haar eigen vereniging WV De Schinkel, waar zij onder andere wedstrijdcommissaris en secretaris was. Hier heeft zij in de jaren â80 het jeugdzeilen opgezet. Eerst alleen lesgeven aan kinderen, later uitgebreid tot wedstrijdzeilen voor kinderen op de Nieuwe Meer en met oprichting van de Combi Amsterdam ook buiten de eigen vereniging.