Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 november 2009

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 35-jarige man uit Almelo heeft woensdag 25 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 34-jarige vrouw. (2009056549)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietser gewond na aanrijding

Rossum

Een 80-jarige fietser uit Rossum raakte woensdag 25 november gewond na een aanrijding met een automobilist in Rossum.

Woensdagmorgen 25 november omstreeks 14.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Thijplein in Rossum. Bleek dat een 62-jarige automobilist uit Rossum achterwaarts een parkeerplaats afreed. Hierbij zag hij een 80-jarige fietser uit Rossum over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009056528)

Scootmobieler gewond na val
Enschede
Een 72-jarige vrouw op een scootmobiel raakte woensdag 25 november gewond na een val met haar scootmobiel.

Woensdagmiddag 25 november omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hogelandsingel in Enschede. Bleek dat een 72-jarige vrouw met haar scootmobiel de kruising Hogelandsingel / Heutinkstraat over wilde steken. Hierbij schrok de vrouw van een naderende 36-jarige automobiliste uit Enschede. De 72-jarige gooide het stuur bij en kwam met haar scootmobiel ten val. Door de val raakte de vrouw gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009056610)

Fietsendief aangehouden
Borne
Een 18-jarige man uit Ootmarsum werd woensdag 25 november aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een fietsendiefstal. De fiets werd op maandag 24 augustus jl. gestolen in Borne. De eigenaar van de fiets deed aangifte. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon de 18-jarige als verdachte worden aangemerkt. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009025549)

Man aangehouden voor bedreiging Hengelo
Een 42-jarige man uit Hengelo werd woensdag 25 november aangehouden, omdat hij een 64-jarige buurman heeft bedreigd. De 42-jarige probeerde samen met een vrouw een deur van een woning in te trappen op de Grote Beerstraat in Hengelo. Toen de 64-jarige daar iets van zei werd hij bedreigd door de 42-jarige. De politie werd erbij gehaald en heeft de 42-jarige aangehouden. Hij is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2009056734)

Drie dure auto's gestolen na inbraak Delden
Tijdens een inbraak in een bedrijf aan De Berken in Delden zijn drie dure auto's gestolen. De politie zoekt getuigen.

In de nacht van dinsdag 24 november op woensdag 25 november werd er in een bedrijf aan de Berken in Delden ingebroken. Tijdens de inbraak werden drie dure auto's gestolen, een groene Volvo V70 met het kenteken TF-JS-45, een grijze Volvo V70 R met het kenteken 96-JSG-7 en een zwarte Volvo XC 90.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of weten waar de auto's zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hof van Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009056476)

Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning Westerhaar-Vriezenveensewijk
Een 20-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk werd woensdag 25 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk.

Woensdagmiddag 25 november omstreeks 16.00 uur ging de politie een kijkje nemen in een woning aan de Rozenstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk, nadat een tip was ontvangen dat er illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. De politieagenten troffen in de slaapkamer van een 20-jarige bewoner 39 doosjes strijkers, zes lawinepijlen, drie vuurwerkpotten, een balletjespistool en een luchtdrukpistool aan. De goederen zijn in beslag genomen. De 20-jarige is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009056637)

Resultaten grote verkeerscontrole A1

Deurningen

Woensdag 25 november werd op de A1 bij de parkeerplaats 'Veelsveld' bij Deuningen een grote verkeerscontrole gehouden. De controle, die plaatsvond van 14.00 - 21.00 uur, is uitgevoerd door de Politie Twente, de Douane, de Belastingdienst, het RDW en de Arbeidsinspectie.

Tevens was er van de Douane een zogenaamde Mobix aanwezig. Dit is een grote vrachtwagenscan die de inhoud van vrachtwagens kan scannen en weergeven. Ook was er een mobiel laboratorium aanwezig. Hier kon bijvoorbeeld worden vastgesteld of een dieselvoertuig afgetankt was met rode diesel.

Ongeveer 100 vrachtwagens, bedrijfswagens en personenauto's werden gecontroleerd. Er werden door de Douane en de politie in totaal 24 processen-verbaal uitgeschreven voor: . Geen kenteken op aanhangwagen . Niet kunnen tonen van het rijbewijs . Defecte verlichting
. Verlopen APK
. Mobiel telefoneren onder het rijden . Niet dragen van een gordel . Lading niet vastgezet
. Geen stootbalk bij de te ver uitstekende lading . Brandstofsysteem niet afgesloten (ontbrekende tankdop) . Uitlaat dat niet meer aan de eisen voldoet . Gescheurde remschijf bij een vrachtwagen. . Het ongeoorloofd rijden op rode diesel . Het niet hebben van een Euro-vignet

Daarnaast was er een persoon die nog een gevangenisstraf had openstaan van 39 dagen en een persoon die nog vijf boetes open had staan. Deze werden ter plaatse betaald. (2009052322)

Kledingzaak beroofd

Borne

Donderdag 26 november is een ingebroken bij een kledingwinkel aan het Dorsetplein in Borne.

Donderdagochtend 26 november omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in de winkel. Een etalageruit was vernield. Het vermoeden bestaat dat er met een auto tegen de ruit is gereden, waarna deze is vernield. Vanaf meerdere rekken zijn rond de 200 stuks dure merkkleding uit de winkel gestolen.

Ten tijde van het plegen van de braak zijn 3 gemaskerde mannen gezien die kleding in een grote donkere auto, type sedan, gooiden. Vervolgens reed deze auto richting de wijk Stroom-Esch.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of mensen verdacht hebben zien rondlopen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009056752)

Controle fietsverlichting

Albergen / Maria Parochie

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op donderdagmorgen tussen 07.00 en 08.30 uur controleerde de politie fietsers op de Ootmarsumseweg in Albergen en op de Almeloseweg in Maria Parochie. Er werd onder scholieren gecontroleerd op het gebruik van een juiste fietsverlichting.

Uit de controle bleek dat het overgrote deel van de scholieren de fietsverlichting netjes in orde had. In totaal hebben vijf scholieren een bekeuring gekregen voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. De bekeuringen bedragen E 35 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

Daarnaast werd op de Almeloseweg in Maria Parochie gecontroleerd op de constructiesnelheden van bromfietsen. In totaal werden 21 bromfietsen gecontroleerd. Vier personen hebben een bekeuring gekregen voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid van hun bromfiets.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers! (2009056814)