Gemeente Bellingwedde

Wethouder Borgeld onthult toegangsbord gemeentelijke bossen

Wethouder Dina Borgeld van Bellingwedde onthulde afgelopen woensdag 25 november een nieuw entreebord dat toegang geeft tot bossen die in eigendom zijn van de gemeente. Plaats van handeling was de toegang bij het bos achter het museum De Oude Wolden in Bellingwolde. Vergelijkbare borden zijn geplaatst bij 70 andere gemeentelijke bosterreinen verspreid over de hele gemeente.

De borden, die in overleg met de Bosgroep Noord-Oost Nederland zijn ontwor-pen, zijn geplaatst om aan inwoners en recreanten kenbaar te maken dat het desbetreffende bosterrein openbaar toegankelijk is en er gewandeld kan worden.

De gemeentelijke bossen worden onderhouden door de gemeente zelf. Hiervoor verleent de provincie voor de duur van zes jaar een subsidie van EUR 4.500 per jaar via de regeling Natuurbeheer. Voorwaarde is dat de bosterreinen goed on-derhouden worden en deze, middels borden aangegeven, voor het publiek open-baar toegankelijk zijn.

De gemeente wil de eigen bosterreinen meer onder de aandacht brengen van het publiek en ze, onder andere door dunning en het aanleggen van houtsnip-perpaden, geschikt maken voor langere wandeltochten. Op termijn zullen de ter-reinen via een wandelroute aan elkaar gekoppeld worden, zodat wandelaars het zeer gevarieerde landschap van gemeente Bellingwedde kunnen ontdekken. Ook wil de gemeente een combinatie maken met wandelroutes in de bossen van Staatsbosbeheer (bos langs de nationale grens met Duitsland) en die van het waterschap (bos bij de Mercedesbrug in Veelerveen).

Veel kleine stukjes bos heeft de gemeente in het verleden verworven door ruil-verkaveling. Feitelijk zijn de terreinen zogenoemde overhoeken van gronden die niet geschikt zijn voor de akkerbouw.
* Wethouder Borgeld onthult toegangsbord gemeentelijke eigendommen.dot (55,5 KB)