Politie Gelderland-Zuid

Drie zakkenrollers in beeld en aangehouden

Getuigen en slachtoffers gezocht!

Beuningen/Malden, 26-11-2009 o De politie heeft woensdagmiddag in Malden drie verdachten aangehouden op verdenking van zakkenrollerij eerder op de dag. Naar aanleiding van enkele meldingen van zakkenrollerij, onder meer in Beuningen, startte de politie snel met een onderzoek. Al gauw hadden ze de vermoedelijke verdachten in beeld. De politie zoekt met enige urgentie, gezien het lopende onderzoek, getuigen en eventuele slachtoffers van de zakkenrollerij woensdagmiddag.

Na een melding van zakkenrollerij in een supermarkt aan het Kerkplein in Beuningen ging een surveillanceauto die kant op. Onderweg kregen ze van de politiemeldkamer te horen dat het om een man en een vrouw met Oost-Europees uiterlijk zou gaan. Er kwam hen op dat moment een auto tegemoet met witte kentekenplaten en geen landvignet en drie personen met Slavisch uiterlijk. De agenten keerden daarop hun voertuig en reden achter deze auto, in afwachting van een beter signalement.

Beelden bieden uitkomst

Ondertussen stelde de supermarkt waar omstreeks 13.35 uur de zakkenrollerij plaats had gevonden videobeelden ter beschikking. Politieagenten hebben deze beelden uitgekeken en vervolgens de signalementen aan de andere politie-eenheden doorgegeven. Op basis van deze informatie hield de politie in Malden de drie inzittenden van de auto die zij volgden, aan. Zij voldeden namelijk aan de omschreven signalementen.

Het gaat om drie personen uit Roemenië, een vrouw van 24 jaar en twee mannen van 28 en 53 jaar. Zij zitten ingesloten en worden verhoord. In de auto vonden agenten diverse goederen. Onderzocht wordt of die van diefstal afkomstig zijn.

Politie zoekt oudere vrouw

In de betreffende supermarkt zou een oudere vrouw, van wie de portemonnee gerold was, deze inmiddels weer terug hebben gekregen omdat zij zo assertief was om de verdachte meteen aan te spreken. De vrouw zou vervolgens ontdaan de winkel hebben verlaten, maar er zijn gegevens van haar bekend. Daarom vraagt de politie of zij zich wil melden voor het doen van aangifte.

Dit is namelijk van belang voor het verdere onderzoek.

Nog meer slachtoffers?
Kort voor deze zakkenrollerij zou ook een poging hebben plaatsgevonden aan het Julianaplein. Bij een speelgoedwinkel was personeel zo oplettend dat voorkomen kon worden dat een greep gedaan werd uit een tas van een invalide vrouw.

In Beneden-Leeuwen kwam later op de middag een 46-jarige inwoonster uit Wamel naar het politiebureau om aangifte te doen van zakkenrollerij. Bij een supermarkt aan de Nijverheidsstraat zou tussen half 2 en 2 uur haar portemonnee gerold zijn. De politie neemt dit mee in het onderzoek.

Als er meer personen woensdag slachtoffer zijn geworden van zakkenrollerij in Beuningen, of omliggende plaatsen, worden zij verzocht om zo snel mogelijk contact op te nemen met politieteam Beuningen, Maas en Waal op telefoon 0900-8844. Ook mensen die iets verdachts hebben opgemerkt rond drie personen (twee mannen en een vrouw) met Slavisch uiterlijk worden verzocht zo snel mogelijk hun informatie aan de politie door te geven.
(08)

Laatst gewijzigd 26-11-2009 13:43 | © Regio Gelderland-Zuid |