Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en Bibliotheek.nl opgericht

26/11/2009 14:43

Vereniging van Openbare Bibliotheken bv

Op 18 november zijn de statuten van de Stichting Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en Stichting Bibliotheek.nl gepasseerd bij de notaris. Op 23 november werden op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de subsidiebeschikkingen voor het Sectorinstituut en Stichting Bibliotheek.nl overhandigd aan de partijen. De Vereniging van Openbare Bibliotheken heeft op hetzelfde moment een intentieverklaring afgegeven waarin de overdracht van zaken vanuit de huidige Vereniging naar de nieuwe organisaties wordt geconcretiseerd. Zo zal de Vereniging o.a. middels het omslagstelsel voor inkoop van digitale content haar bijdrage aan Bibliotheek.nl in het nieuwe organisatorische model voortzetten. Het ministerie zal voor de komende periode een bijdrage van 2M euro leveren aan Bibliotheek.nl.

Met deze stappen zijn de juridische en financiële randvoorwaarden voor de nieuwe organisatiestructuur op landelijk niveau vanaf 1 januari 2010 gewaarborgd.

Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen de partijen. Na deze formele stappen werken de partijen aan een collectieve agenda voor de openbare bibliotheekbranche. Hiermee worden de taakafbakening en rolverdeling voor de twee nieuwe organisaties en de Vereniging van Openbare Bibliotheken voor de komende periode op hoofdlijnen uitgezet.





http://www.debibliotheken.nl

http://www.debibliotheken.nl