Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 26 november

Alkmaar, 26-11-2009 o 14.00 uur

Hennepkwekerij ontdekt in loods

Alkmaar, woensdag 26 november 2009.

In een loods aan de Hamsterkoog werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes werden in totaal 665 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Nuon in beslag genomen. Een verdachte, een 35-jarige man uit Alkmaar, heeft zich vandaag op het politiebureau gemeld. Hij is aangehouden.

Aanrijding met drank

Castricum, woensdag 25 november 2009.

Rond 17.40 uur reed een 47-jarige man uit Heerhugowaard in een bedrijfsauto op de Zeeweg. Hij ging in de richting van de Provincialeweg N203 en zag te laat dat autos voor hem stilstonden voor een rood verkeerslicht. Hij reed achterop een wachtende auto die op zijn beurt tegen een voorligger geduwd werd. Hierdoor ontstond aan alle autos schade. Van de bedrijfsauto gingen de airbags uit en de claxon bleef hangen. De gealarmeerde politie was in de buurt maar toen die ter plaatse kwam was de verdachte met zijn auto naar zijn 100 meter verderop gelegen bedrijf gereden. De man bleek onder invloed van drank te zijn en blies aan het bureau 340 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Overval op videotheek, politie zoekt getuigen (tevens opsporingsbericht)

Hoorn, woensdag 25 november 2009.

Rond 22.00 uur heeft er een overval op een videotheek in de Huesmolen plaatsgevonden waarbij een medewerker werd bedreigd met een mes en de onbekend gebleven dader er vandoor is gegaan met een klein geldbedrag.

De 22-jarige medewerker was voornemens om af te sluiten toen er nog een klant binnen kwam. Deze man meldde zich bij de balie en toen de medewerker hem wilde gaan helpen werd hij plotseling bedreigd met een flink mes. Hij moest het wisselgeld uit de kassa afgeven waarna de man met de buit de deur uitrende. Hij liep weg in de richting van de Kaarder. Het slachtoffer bleek geschrokken maar ongedeerd achter.

De dader voldoet aan het volgende signalement:

Licht getinte man, lengte ongeveer 1,75 m., leeftijd ongeveer 20 jaar, droeg een sjaal voor zijn mond en had een soort Russische wintermuts op met flappen over de oren. Hij droeg verder een jas en had een tatoeage op één van zijn handen, tussen duim en wijsvinger.

Getuigenoproep

Getuigen die iets verdachts rond de overval hebben gezien of de man van het signalement herkennen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Hoorn, 0900-8844. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 26 november 2009.

Vanmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden op het fietspad onder de N302, zijnde het verlengde van het Keern in de richting van Wognum. 15 fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting en daarmee hun zichtbaarheid voor het overig verkeer niet in orde was.

Tussen 08.00 en 09.00 uur werd gecontroleerd op het rijden door rood licht op de Liornestraat. Op de kruising met de Provincialeweg N506 werden negen weggebruikers betrapt op het rijden door rood. Zij kregen een bekeuring.

Automobilist raakt onwel en rijdt tegen voorganger op (tevens homepagebericht)

Hoorn, donderdag 26 november 2009.

Rond 11.00 uur reed een 82-jarige man uit Hoorn als bestuurder van een personenauto op het Keern, in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Dampten werd de man onwel en reed hij zeer langzaam tegen de achterkant van een auto op die voor hem stond te wachten voor een rood verkeerslicht. Er ontstond geringe schade aan beide autos. De inzittenden van de aangereden auto stapten uit, zagen dat de man onwel was en belden 112. Ze kregen instructies van de meldkamer. Kort hierna kwamen er twee agenten ter plaatse die zijn begonnen met de reanimatie van het slachtoffer. Op het moment dat ze een AED wilden inzetten kwam ambulancepersoneel ook ter plaatse. Zij hebben het slachtoffer zuurstof toegediend. Hij werd met een hartslag en zelfstandige ademhaling vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.