Openbaar Ministerie

Onderzoek Harz toont familiedrama aan

26 november 2009 - Arrondissementsparket Zutphen

De politie heeft de afgelopen periode een onderzoek verricht naar aanleiding van het aantreffen van twee dode mensen in een woning aan de Harz in Doetinchem. Het onderzoek heeft aangetoond dat het om een familiedrama gaat en dat er geen derden bij betrokken zijn. De familie is op de hoogte gebracht. Inhoudelijk worden er geen mededelingen gedaan in verband met de privacy van de nabestaanden.

Het echtpaar en hun hond zijn op donderdag 8 oktober levenloos in de woning aan de Harz aangetroffen. Direct was duidelijk dat de slachtoffers door geweld om het leven zijn gekomen, waarbij duidelijk diende te worden wat er in de woning had plaatsgevonden.

Het Team Forensische Opsporing van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland heeft samen met deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld. Begin 2010 komen nog enkele resultaten van onderzoek van het NFI.

De huidige uitslagen van het forensisch onderzoek en de overige onderzoeksverrichtingen door een speciaal rechercheteam rechtvaardigen de conclusie dat er sprake is van een familiedrama, waarbij betrokkenheid van derden wordt uitgesloten.

De familie is dinsdagavond 24 november over de uitslag van het politieonderzoek geïnformeerd.

Het politieteam is inmiddels afgebouwd. De politie en het Openbaar Ministerie verwachten dat met dit bericht de rust in de wijk terugkeert.