Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-11-2009

Politie betrapt stropers op bosperceel in Rucphen

RUCPHEN: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 01.00 uur een 48-jarige man uit St. Willebrord aangehouden wegens stroperij. Dat gebeurde op een bosperceel aan de Bosheidestraat. Twee zogeheten groene BOA's (bijzondere opsporingsambtenaar) waren twee mannen op een fiets op het spoor gekomen; ze zagen dat er met een lichtbak werd gestroopt. Toen ze de verdachten wilden aanhouden, ging er één vandoor. De Willebrorder kwam met zijn fiets ten val en brak daarbij een rib en liep een gekneusde long op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en zal later worden gehoord als verdachte. De Willebrorder had wel verklaard dat hij "konijntjes" wilde gaan schieten. Zijn geweer is in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden op verdenking van zware mishandeling

ZUNDERT: Twee mannen van 23 en 24 jaar uit respectievelijk Sprundel en Rucphen zijn donderdagmorgen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Een 19-jarige vrouw uit Zundert deed aangifte, nadat ze maandagmorgen 7 september tijdens een feest aan de Molenstraat behoorlijk in elkaar werd geslagen. De vrouw raakte zelfs even bewusteloos. Ook zouden de verdachten diverse discriminerende
opmerkingen tegen de vrouw gemaakt hebben. De twee mannen zijn voor verder onderzoek op het bureau ingesloten.

Vijf lichtgewonden bij verkeersongeval met drie auto's

BREDA: Bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwe Kadijk -
Doornboslaan zijn woensdagavond rond 21.30 uur vijf mensen lichtgewond geraakt. De bestuurder van een Alfa, een 21-jarige Bredanaar, reed vanaf de Nieuwe Kadijk in de richting van de Haagse Beemden. Op de kruising reed hij vermoedelijk door het rode verkeerlicht linksaf de Doornboslaan op. Daardoor ontstond een aanrijding met een Volvo en een Hyundai die beide in de richting van Teteringen reden. In de Alfa zaten behalve de 21-jarige bestuurder nog twee mannen uit Breda van 20 en 21 jaar. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht; hun exacte letsel is niet bekend. Ook de 62-jarige Bredase bestuurster van de Hyundai en een 88-jarige vrouw uit Teteringen, die in de Volvo zat, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-11-2009 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |