Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Hallengebied

---

Nelson Mandelaplein in Hallengebied

26 november 2009

Nelson Mandelaplein en Hannie Dankbaarpassage: dit zijn twee namen die het Dagelijks Bestuur van Oud-West heeft voorgesteld voor de nieuwe openbare ruimte in het Hallengebied. De overige namen die worden voorgesteld zijn Tollensstraat en Bilderdijkplein. De commissie voor straatnamen van de gemeente Amsterdam zal binnenkort advies uitbrengen over het voorstel. Het uiteindelijke besluit over de nieuwe straatnamen zal genomen worden door de deelraad.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "Hannie Dankbaar was de eerste voorzitter van stadsdeel Oud-West en zij heeft die functie 12 jaar uitgeoefend. Zij was bij velen zeer geliefd. Nelson Mandela behoeft geen toelichting. Hij is een indrukwekkende historische figuur. Hoewel hij nog leeft en het niet gebruikelijk is in Amsterdam levende personen te vernoemen, hebben wij gemeend voor hem een uitzondering te moeten maken."

In het Hallengebied moeten vier nieuwe openbare gebieden worden voorzien van een naam. Dit zijn het verlengde van de Tollensstraat, twee pleinen tussen het verlengde van de Tollensstraat en de Bilderdijkkade en de passage door het Hallencomplex.