Gemeente Onderbanken


GaiaPark Kerkrade Zoo wint Parkstad Limburg Economy Award

uitreiking Parkstad Limburg Economy Award

Op 19 november mocht Rob Huppertz, algemeen directeur van GaiaPark Kerkrade Zoo de Parkstad Limburg Economy Award vol trots uit handen van burgemeester Clermonts-Artez in ontvangst nemen.

De Parkstad Limburg Economy Award (PLEA) is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of organisatie die Parkstad in economische zin op de kaart zet en dit over de grenzen van Parkstad heen uitdraagt en ook als zodanig wordt erkend. In het Parkstad Limburg Stadion kwamen zoân 100 genodigden bijeen om de uitreiking bij te wonen. In het bijzijn van GaiaPark KinderDierekteur Laura Dohmen uit Bingelrade (9), werd bekend gemaakt dat GaiaPark de winnaar van de award was...
In 2010 bestaat GaiaPark 5 jaar en er wordt hard aan de weg getimmerd. GaiaPark brengt educatie, recreatie, natuur en cultuur samen, wat resulteert in een succesvolle formule. Inmiddels heeft het dierenpark 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen.

In de slechts 5 jaar dat GaiaPark bestaat is het park inmiddels tweemaal uitgeroepen tot âmooiste dierentuin van Nederland en Belgiëâ, werd de prijs gewonnen voor âmooiste nieuwe dierenverblijfâ en benoemde de AMWB/Kampioen GaiaPark tot âleukste dierentuin van Nederlandâ. Naast de ontwikkelingen en uitbreidingen van het park zijn dit uiteraard titels om enorm trots op te zijn. Ook voor de toekomst heeft GaiaPark nog tal van plannen op de plank liggen. GaiaPark is klaar voor de toekomst, ambitieuze plannen staan op stapel en met de verwezenlijking wordt al in 2010 gestart.

Parkstad Limburg Economy Award
Nu mag GaiaPark dus de Parkstad Limburg Economy Award aan de prijzenlijst toevoegen. De Parkstad Limburg Economy Award werd uitgereikt onder auspiciën van de Corio League en de Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad Limburg (OPL). De Corio League is een ondernemerssociëteit waarin een 250 tal ondernemers, gevestigd in Parkstad, verzameld zijn en hun onderlinge toegevoegde waardes samenbrengen. De Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad is een netwerk van meer dan tachtig grote werkgevers in Parkstad, dat samen aansprekende projecten tot stand brengt die de potentie versterkt van deze vijfde stad van Nederland. Mirjam Clermonts-Aretz is burgemeester van Onderbanken en lid van het Dagelijks Bestuur van Parkstad Limburg. Ook maakt ze samen met Chris Leenders, Coen de Jong, Servé Kuijer, Louis Palmen en Roel Wever deel uit van de jury die vanuit verschillende invalshoeken de genomineerden voor de Parkstad Limburg Economy Award beoordelen. Wiel Kousen is als stichter van de prijs adviseur van de commissie.

âParkstad zal in aantal inwoners teruglopen. Buiten de herstructurering biedt dat juist kansen om in het gebied, waar meer ruimte ontstaat meer te werken aan een verbetering van de woon- en leefomgeving. Dit vraagt een integrale aanpak door de zeven deelnemende gemeenten. Daarom ben ik blij dat we dit jaar al voor de zevende keer de Parkstad Limburg Economy Award gaan uitreikenâ, aldus de burgemeester. Dit jaar werden acht personen/organisaties voorgedragen. Mirjam Clermonts-Aretz is trots op de prijswinnaars van voorheen. âAansprekende namen, die Parkstad op een bijzondere wijze uitdragen.â