Brand bij City Box in Amsterdam-Noord

26/11/2009 15:19

City Box

Donderdagochtend 26 november 2009 is brand uitgebroken bij de vestiging van City Box in Amsterdam-Noord (TT Vasumweg 63-67, Amsterdam). Op dit moment woedt de brand nog steeds. Naar verwachting zal de brandweer het pand gecontroleerd laten uitbranden. Dit zal zeker nog de gehele dag duren. Waarschijnlijk moeten het pand en de daarin opgeslagen goederen als verloren worden beschouwd. De brand is overgeslagen naar twee naastgelegen panden. Voor zover bekend zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, maar de brandweer heeft bewoners in de omgeving wel verzocht deuren en ramen gesloten te houden.

De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het pand. Toen rookontwikkeling ontstond hebben de medewerkers van City Box alle aanwezige bezoekers naar buiten begeleid. In het pand bevinden zich opslagboxen van ruim 900 klanten.

Informatienummer:

City Box heeft een speciaal informatienummer opengesteld voor klanten die spullen hebben opgeslagen in het pand in Amsterdam-Noord. Dit nummer is 020 - 511 25 66. City Box beschikt over gegevens van alle klanten en zal hen persoonlijk benaderen zodra meer duidelijkheid is ontstaan.

Afwikkeling schade

Op dit moment is nog niets met zekerheid te zeggen over de oorzaak van de brand. Technisch onderzoek van de brandweer en de verzekering zal hierover helderheid moeten verschaffen nadat de brandweer het pand heeft vrijgegeven. City Box leeft enorm mee met alle betrokkenen. Met betrekking tot de afwikkeling van de brandschade zal City Box samen met haar verzekeraar een centrale rol spelen om alle klanten zo goed mogelijk te begeleiden.





http://www.citybox.nl