Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 26-11-2009

Politie onderzoekt overval bakkerij

TILBURG: De politie onderzoekt een overval op een bakkerij aan de Daniel Theronstraat die woensdagavond omstreeks 18.00 uur heeft plaats gevonden. Twee overvallers hebben een medewerkster van de winkel bedreigd met een vuurwapen en geld buitgemaakt. Er raakte niemand gewond.

Een medewerkster van de bakkerij stond in de keuken toen ze de voordeur hoorde dichtvallen. Ze ging naar de winkel en zag twee jongens bij de toonbank staan. Een van de jongens richtte een vuurwapen op haar. Ze eisten geld. De overvallers hebben een
geldbedrag buit gemaakt. Ze zijn de winkel uitgevlucht. De
medewerkster heeft niet gezien waar de daders naar toe gevlucht zijn. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert in de directe omgeving een bericht verstuurd. De acties hebben helaas niet geresulteerd in het aantreffen van de daders. De politie heeft een aangifte opgenomen met alle bijzonderheden.

Tekst SMS-Alert bericht

TILBURG: Daniel Theronstraat, overval op bakkerij met wapen, te voet, twee daders, negroïde 16/17 jaar, 1 zwarte trui capuchon, 1 groene trui gele tekst.. Tips 0900-8844.

Politie arresteert dankzij alerte getuige twee woninginbrekers

TILBURG: De politie heeft woensdagavond dankzij een alerte en
behulpzame getuige twee woninginbrekers aangehouden.

De getuige meldde dat twee knapen hadden ingebroken in een woning aan de Europalaan. De melding over de inbraak werd ook beluisterd door twee wijkagenten die bezig waren met het voorbereiden van de
buurtpreventie in 't Zand. Zij reden in de richting van de
Taxandriabaan. Daar troffen zij op de middenberm twee jongens aan die voldeden aan het signalement. Het bleek te gaan om twee Tilburgse jongens van 16 en 17 jaar. Zij werden door de getuige voor 100% terug herkend waarna zij zijn aangehouden. De benadeelde heeft aangifte gedaan. De voordeur was geforceerd. Voor zover hij nu na kon gaan was er niets ontvreemd. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Twee arrestaties na vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag nabij een discountwinkel op de Trouwlaan twee mannen aangehouden die verdacht worden van
bedreiging en vernieling. Een van hen zou een klant buiten met eens bedreigd hebben. De andere verdachte had een ruit van een auto vernield.

Een 48-jarige Tilburger deed aangifte van bedreiging en vernieling. Hij vertelde dat hij woensdagmiddag met een kennis een discountwinkel aan de Trouwlaan bezocht. Bij een kassa die kennelijk gesloten was, stonden twee mannen, waarvan er één verbaal nogal tekeer ging. De kennis van de aangever zei daar wat van, waarna er een
woordenwisseling tussen de twee groepjes ontstond. Kort daarna liep de aangever met zijn kennis de winkel uit. Terwijl zij in de auto zaten, zag de aangever dat een van die mannen een voorwerp gooide in waardoor de achterruit versplinterde. Ze stopten en stapten uit. Zijn kennis ging achter de dader aan en achterhaalde deze. De andere jongen kwam daarop met een mes op de aangever en zijn kennis af. Hij dreigde hem kapot te steken als die zijn vriend niet zou loslaten. De jongen met het mes rende vervolgens weg richting de Nieuwstraat. De politie heeft beide verdachten aangehouden. De knul die de kennis van aangever nog vast had en overdroeg aan de politie betreft een 28-jarige Tilburger. Op de Nieuwstraat werd de verdachte die met het mes gedreigd zou hebben aangehouden. Dat betreft een 23-jarige Tilburger. Beide verdachten werden ingesloten.

Brand op het balkon

TILBURG: Vannacht werd omstreeks 01.20 uur een uitslaande brand gemeld aan de Frans Lisztstraat. De brand bleek te woeden op het balkon van een woning. De bewoonster, een 78-jarige Tilburgse, werd door de ambulance uit voorzorg naar het Twee Stedenziekenhuis gebracht omdat zij rook had ingeademd. De brand is vermoedelijk ontstaan in een afvalzak, mogelijk was een peuk niet helemaal gedoofd. Door de warmte was een ruit gesprongen. Er is veel schade aan het houten kozijn.

Dronken fietser in aanrijding met motoragent

TILBURG: Een 25-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.45 uur op de kruising van de Broekhovenseweg en de Ringbaan Zuid met zijn fiets in aanrijding gekomen met een motoragent. De fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 600 ugl. Hij verklaarde dat hij de motoragent nog wel aan zag komen over de Ringbaan Zuid, maar dat hij meende dat hij nog wel kon oversteken. Ter plaatse stonden de
verkeerslichten op knipperen. De fietser kwam te val. Hij krijgt een proces-verbaal.

Belgische en Nederlandse agenten samen op pad.

TILBURG / POPPEL: De Tilburgse politie heeft gisteren overdag in samenwerking met de Belgische collega's van Arendonk, twee controles verricht.

Tijdens het ochtendgedeelte assisteerden Tilburgse collega's bij een controle bij de grensovergang bij Poppel. Deze actie was vooral gericht op drugs. Er werden onder meer tien bestuurders betrapt met wiet en één met cocaïne.

Vervolgens assisteerden de Belgische collega's bij een preventie actie in de wijken Oerle en Korvel in het kader van het donkere dagen offensief. Er werden onder meer twee vonnisklanten aangehouden die samen nog ruim 300 euro moesten betalen. Er deden in totaal tien Nederlandse en 8 Vlaamse collega's mee.

Controle in Moergestel

MOERGESTEL: Vrijdag 18 november jl. heeft de politie in burger gecontroleerd in Moergestel op overlast van jongeren.

Vanuit bewoners waren er klachten bij de gemeente binnen gekomen over jongeren die voorafgaand aan de jeugddisco indrinken op diverse locaties in Moergestel. De gemeente en politie zijn in gesprek met deze bewoners. Tevens is de politie zelf polshoogte gaan nemen door in burger op vrijdagavond rond te lopen. Zij hebben daarbij diverse jongeren bekeurd die het genotsverbod overtraden. Ook waren er diverse 14-jarige jongeren die alcohol en/of drugs aan het nuttigen waren. In totaal zijn er 7 Halt-verwijzingen gedaan (2 drugs en 5 alcohol) en vijf bekeuringen voor wildplassen uitgeschreven. Deze jongeren zijn uit diverse omliggende gemeenten afkomstig.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-11-2009 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |