Gemeente Drechterland

26-11-2009
Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud

Wethouder Homan ontvangt jaarboek

Wethouder Zeger Homan ontving op 9 november 2009 het eerste jaarboek van de Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de stichting in Seniores Priores in Westwoud.
Wethouder Homan ontvangt jaarboek Dit jaar waren zo'n 75 geïnteresseerden. De wethouder benadrukte bij de overhandiging het plezier van het lezen van lokale geschiedenis. "Als er iets is dat leeft, dan is dat historie. Historie verbindt. Je hebt iets met je omgeving. Niet alleen met de mensen, maar ook met de straat en de panden die daarin staan. Een stukje gezamenlijke geschiedenis geeft gespreksstof en een zekere trots binnen een leefgemeenschap", aldus wethouder Homan.

Als afsluiting van de bijeenkomst kregen de auteurs een jaarboek. Als eerste werd het jaarboek aangeboden aan de jongste auteur: Maarten Slagter uit Hoogkarspel. Deze 11-jarige had een interview met zijn grootvader gehouden over diens ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een jaarboek: op 28 november 2009 staat de stichting in het winkelcentrum Reigerspassage om jaarboeken aan de man te brengen.