Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen start met microfinanciering

25 november 2009

Vlaardingse ondernemers die moeite hebben om een krediet te krijgen bij een bank, kunnen via de gemeente Vlaardingen microfinanciering aanvragen. Het gaat dan om een lening van maximaal 35.000,- tegen een marktconforme rente. De ondernemer dient zich ook een jaar lang (gratis) te laten coachen.

Om in aanmerking te komen voor microfinanciering moeten startende ondernemers een gedegen ondernemingsplan indienen en een ondernemerstest doen. Bestaande bedrijven overleggen een investeringsplan.

Meer informatie en aanvraagformulier microfinanciering.

De gemeente Vlaardingen wil het ondernemerschap in de stad op peil houden en bevorderen. Microfinanciering is een van de faciliteiten die de gemeente daartoe ondernemers aanbiedt. Vlaardingers die overwegen te starten als zelfstandig ondernemer, kunnen gratis deelnemen aan de cursus Work it out. Daarmee kunnen zij bepalen of het zelfstandig ondernemerschap echt bij hen past. Ondernemers die als gestart zijn en behoefte hebben aan advies en coaching kunnen een (gratis) mentor aanvragen via Mentor Vlaardingen.