Nederlandse Kevin Langeree PKRA 2009 World Champion

26/11/2009 16:14

O'neill Nederland

Team O'Neill rider Kevin Langeree is vanochtend in Nieuw Caledonie Wereldkampioen Kiteboarden geworden in de PKRA World Tour 2009.

De 21-jarige kiteboarder uit Noordwijk was al drie jaar in de race voor de titel, maar is in de voorgaande jaren steeds net als tweede geeindigd achter de Britse Aaron Hadlow.

Ook in deze PKRA Tour in 2009 is de Tour Winnaar pas bepaald tijdens de allerlaatste stop van de PKRA Tour - de Teri Kite Pro die momenteel wordt gehouden in de warme wateren van Nieuwe Caledonie.

Tot gisteren was de felbegeerde wereldtitel niet alleen voor Kevin Langeree, maar ook voor landgenoot Youri Zoon en voor titelverdediger Aaron Hadlow binnen handbereik.

Youri Zoon was sterk genoeg om Aaron Hadlow uit te schakelen en uiteindelijk slaagde Kevin Langeree erin om Youri Zoon in een zinderende halve finale te verslaan. Kevin slaagde er niet om eerste te worden maar wist wel voldoende punten voorsprong te behalen op Youri en Aaron. Hiermee ging zijn langgekoesterde droom om Aaron van de top van de rankings te stoten eindelijk in vervulling en kon hij de Wereld Titel op zijn naam te schrijven.

Kevin Langeree begon al met kiteboarden op zijn twaalfde, en is al jaren professioneel kiteboarder. Ondanks het behalen van deze allerhoogste titel is hij zeker niet van plan om het rustig aan te gaan doen. "Ik heb hier super hard voor gewerkt, dus ik ga mijn overwinning zeker goed vieren," zegt Kevin, "maar daarna ga ik direct weer hard trainen om super gemotiveerd en sterk aan de Tour van volgend jaar te beginnen en er alles aan te doen om deze titel te verdedigen."

Kevin Langeree (21) heeft de kitesurf scene al versteld doen staan sinds hij klein was. Hij groeide op in Noordwijk en traint zowel in Nederland als in Kaapstad. Hij staat bekend als de professionele krachtige athleet die onder alle omstandigheden totale controle uitstraalt. Kevin heeft het kitesurfen in Nederland naar een hoger niveau getild en lijkt de rust zelve, zelfs als hij oog in oog komt te staan met krachten van de natuur die de meeste mensen grote angst zouden inboezemen.

Kevin Langeree is a.s. dinsdag weer voor een paar dagen in Nederland.





http://www.oneill.nl