Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26-11-2009

Invallen in Raamsdonksveer en Den Hout, twee arrestaties

Politie treft grondstoffen en machines voor amfetamine en XTC aan

RAAMSDONKSVEER / DEN HOUT: De politie heeft woensdagavond in
bedrijfspanden aan de Brasem in Raamsdonksveer en de Schransmansdreef in Den Hout, een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Ook vonden de agenten enkele kilo's amfetamine. Er werden in Raamsdonksveer twee verdachten aangehouden, een 43-jarige man uit Hoogstraten (B) en een 31-jarige man uit Raamsdonksveer. Zij zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg informatie binnen dat er in een bedrijfspand aan de Brasem in Raamsdonksveer een opslag van chemicaliën zou zijn. Agenten van het Regionaal Milieuteam zijn samen met collega's van het politie district Oosterhout naar deze locatie gegaan. Daar werden inderdaad een grote hoeveelheid grondstoffen en materialen voor de productie van amfetamine (speed) aangetroffen. Daarnaast stonden er veel jerrycans en vaten met chemicaliën.

Tijdens het onderzoek in Raamsdonksveer werd duidelijk dat er mogelijk nog een tweede opslagruimte moest zijn in Den Hout. Op een adres aan de Schransmandreef werden ook grondstoffen, zoals enkele tientallen liters chemicaliën (BMK) en amfetamine aangetroffen. Ook werden materialen gevonden die gebruikt waren bij de fabricage van XTC. De politie Midden en West Brabant kreeg ondersteuning bij het veilig ontmantelen van specialisten van de Landelijke Faciliteit
Ondersteuning bij Ontmantelen (LFO)

Twee auto's in brand in Giessen

GIESSEN: Woensdagavond is omstreeks 23.00 uur brand uitgebroken in een auto, een Mercedes Sprinter, die geparkeerd stond aan Parallelweg. De brand sloeg over naar een VW Caddy die er naast geparkeerd stond. De brandweer heeft de branden geblust. De politie sluit brandstichting niet uit.

Waalwijker bedreigt stadswacht

WAALWIJK: De politie heeft woensdagmiddag op de Stationsstraat een 18-jarige Waalwijker aangehouden die een stadswacht bedreigd zou hebben.

De 24-jarige stadswacht werd samen met een collega door de centrale post naar een melding gestuurd van verdachte personen bij de
fietsenstalling ter hoogte van een speelgoedzaak. Daar troffen zij drie personen aan. Hoewel het drietal zich verdacht ophield kon een diefstal(poging) niet aangetoond worden. Een van de jongens liep op de toezichthoudster af en riep dat als ze zo door zou gaan hij haar hersens in zou slaan en haar tanden zou breken. De politie heeft ter plaatse de knaap aangehouden voor bedreiging. Hij ontkende de
bedreigingen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Twee auto's in de sloot na verkeersongeval

TERHEIJDEN: Twee auto's zijn woensdagavond omstreeks 23.00 uur op de Wagenbergsebaan na een aanrijding in de sloot geraakt. Een 20-jarige Bredanaar die als bijrijder in één van de twee betrokken auto's zat, raakte gewond.

Een 19-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe reed vanuit de richting Breda, ter hoogte van de pechstrook, werd ze plotseling van achteren hard aangereden. Ze raakte in een slip en kwam met haar auto in een sloot tot stilstand. De bestuurder die haar aanreed, een 19-jarige man uit Terheijden had zijn auto ook niet meer onder controle. Zijn voertuig sloeg over de kop de sloot in en bleef op zijn kop liggen. In zijn auto zat een bijrijder in, een 20-jarige Bredanaar. Hij werd door een passerende automobilist naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft in elk geval een verwonding aan een arm opgelopen.

Auteur
Willem van hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-11-2009 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |