Gemeente Edam-Volendam

Rookontwikkeling door brand in Amsterdam-Noord

Een grote brand in Amsterdam-Noord zorgt donderdag voor grote rookontwikkeling, waarbij de rook is uitgewaaierd over Landsmeer, Waterland en Purmerend. Er is sprake van een enorme rookontwikkeling, die tot op grote afstand te zien is.

Niet giftig

De rook is inmiddels door deskundigen van de brandweer onderzocht, deze bevat geen gevaarlijke concentratie schadelijke stoffen. De rook is weliswaar niet gevaarlijk, maar zorgt wel voor stankoverlast. De brandweer heeft omwonenden in Amsterdam-Noord aangegeven dat zij ramen en deuren beter gesloten kunnen houden. Bij overlast in andere gemeenten kunnen mensen hetzelfde doen.

Opslag

De brand is ontstaan in een opslagloods van de firma City Box op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord. Particulieren kunnen er ruimte huren om spullen in op te slaan. Het vuur in het gebouw aan de tt. Vasumweg brak rond het middaguur uit, de oorzaak wordt nog onderzocht.

RTV Noord-Holland is inmiddels ingeschakeld om officiële informatie over de brand te verspreiden. Bij vragen kunnen inwoners van de genoemde plaatsen contact opnemen met hun eigen gemeente.