Gemeente Almelo

Gemeente stelt bomenplan op voor herinrichting Sluitersveldsingel

26 november 2009 - Almelo heeft een bomenplan opgesteld voor nieuwe boomaanplant langs de Sluitersveldsingel. In maart 2010 starten namelijk omvangrijke werkzaamheden aan Ootmarsumsestraat- Sluiterveldsveldsingel. Die moeten leiden tot een betere verkeersdoorstroming, een grotere verkeersveiligheid en heldere fietsroutes en -oversteken. Op diverse plaatsen worden de wegen verbreed en de kruisingen aangepast.

Voor de verbreding van de Sluiterveldsingel, met onder andere een busbaan en de aanpassing van de kruising Buitenhof en St. Josephstraat worden diverse bomen verplant of vervangen. Het plan bestaat om de bomen in de nieuwe situatie langs het Schelfhorstpark te planten in boomgroepen in diverse stamdiktes in plaats van de huidige laanstructuur. Boomgroepen leveren een mooiere en betere doorkijk op het Schelfhorstpark op voor zowel de bewoners als de passanten. De opzet van het bomenplan is onlangs ook besproken met de IVN die de gemeente adviseert in deze situaties.

Procedures

De vernieuwing van Sluitersveldsingel en Ootmarsumsestraat wordt momenteel voorbereid en in planning gezet. Op woensdag 9 december vanaf 19.30 uur is er voor belangstellenden een informatieavond in scholengemeenschap R.K. Scholengemeenschap St. Canisius, Slot 31, 7608 ND Almelo. Daarbij worden de aanpassingen aan de weg gepresenteerd en komen ook de procedures aan de orde.

Een belangrijk deel van de wegaanpassingen kan worden uitgevoerd binnen het geldende bestemmingsplan. Voor andere delen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Ook zijn bijvoorbeeld nog verkeersbesluiten nodig. Met het oog op de uitvoering van het project heeft de Gemeente Almelo een kapvergunning aangevraagd voor 81 bomen langs de Sluitersveldsingel, waaronder eiken, berken, haagbeuken en esdoorns. Een aantal van deze bomen zal worden herplant. Voor andere bomen komt nieuwe aanplant terug met verschillende stamdiktes.