Twee op de drie vrouwen deelt persoonlijke geheimen met collega's

26/11/2009 16:43

CNV Vakcentrale

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers deelt persoonlijke geheimen met collega's. Jongeren en vrouwen (66%) doen dat meer dan ouderen en mannen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de waardering die collega's voor elkaar hebben door MWM2 in opdracht van het CNV.

In economisch onzekere tijden worden leuke collega's nog belangrijker gevonden. Een op de drie werknemers geeft dat aan. Het CNV wil dat collega's elkaar in het zonnetje kunnen zetten en organiseert daarom de verkiezing supercollega 2009. De collega met de meeste stemmen wint een 1000 euro om iets leuks te doen met de afdeling. Het gaat erom spannen wie de meeste stemmen binnenhaalt via onder meer Hyves.

Nederlanders zijn overigens dik tevreden over hun collega's en beoordelen ze met een 7,5 op een schaal van 10. Opvallend is dat ze ook van zichzelf vinden dat ze goede collega's zijn en geven zichzelf ook een 7,5. Meer dan de helft van de Nederlanders is zelfs bevriend met een collega en bij de Politie is dat bij 2 op de 3 politiemensen het geval, zodat daar in ieder geval 'zekere' stemmen vandaan moeten komen.

Het is nog niet zo gemakkelijk om te beoordelen wanneer iemand een supercollega is. De ondervraagden gaven aan dat iemand hoge ogen scoort als er mee gelachen kan worden. Ook een kaartje sturen bij ziekte of verjaardagen wordt hoog gewaardeerd. Sommigen vinden het prettig als op dezelfde manier gewerkt wordt en als er naast goede prestaties ook ruimte is voor een dolletje.

De verkiezing Supercollega 2009 organiseert het CNV omdat het 100 jaar bestaat. In die periode is het werken aantrekkelijker geworden, zijn de arbeidsomstandigheden veiliger en de lonen hoger. Maar, vooral goede collega's bepalen het werkplezier. Daarom wil het CNV de aandacht vestigen op mensen die op de werkvloer het goede voorbeeld geven.

Informatie over de actie

Tot 15 december maken collega's kans om Supercollega 2009 te worden en daarmee 1000 euro te winnen om met de afdeling iets leuks te gaan doen. Op de website supercollega.cnv.nl kunnen medewerkers hun collega opgeven en ontvangen de eerste 1000 aanmelders het supercollega T-shirt om te overhandigen aan de genomineerde. Daarna kan via Hyves een campagne gevoerd worden om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Wie op 15 december de meeste stemmen heeft, is supercollega 2009.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (