Gemeente Wassenaar

Het werk is begonnen op de Lange Kerkdam

Op 23 november jongsleden is de herinrichting van de Lange Kerkdam tussen de Rijksstraatweg en de rotonde bij de Prinsenweg gestart.

Aannemer KWS Infra heeft hiervoor van de gemeente opdracht gekregen. Er is besloten om de Lange Kerkdam helemaal af te sluiten voor het verkeer. Alleen op deze manier kan de aannemer snel en efficiënt werken, zodat de overlast voor u zo kort mogelijk zal duren. Eind januari zal de weg weer toegankelijk zijn voor (doorgaand) verkeer. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid en deze omleidingen worden met borden aangegeven. Ook voor fietsers zal een omleiding worden aangegeven.
De laatste werktekening van de Lange Kerkdam is op internet geplaatst (www.wassenaar.nl/drieassen).

Wanneer vinden welke werkzaamheden plaats?

Van 23 t/m 27 november
Het asfalt van de rijbaan wordt verwijderd. In deze periode zijn de voetpaden toegankelijk. Omdat met groot materieel wordt gewerkt kunnen bewoners de parkeervakken en de inritten van de woning overdag NIET gebruiken. Wij verzoeken de bewoners om de auto tijdelijk elders te parkeren. 's Avonds (vanaf circa 17.00 uur tot circa 07.00 uur) zijn de inritten en/of garages wel bereikbaar. Bewoners kunnen de Lange Kerkdam dan bereiken via de zijstraten (Prins van Wiedlaan, Zijllaan, Prinses Marielaan en Middelweg).

Van 30 november t/m 18 december
De fundering van de weg wordt in gedeelten vervangen. De voetpaden zijn toegankelijk. Bewoners kunnen in deze periode geen gebruik meer maken van de parkeervakken langs de Lange Kerkdam. Bewoners kunnen hun inrit en garage bereiken op de wegvakken waar niet wordt gewerkt. Wij zullen enige dagen van te voren aan de bewoners aangeven wanneer in hun straatdeel gewerkt wordt en de inritten dus niet bereikbaar zijn. Dit is sterk afhankelijk van de voortgang en het weersomstandigheden.

Van 19 december 2009 t/m 3 januari 2010 (tijdens de kerstvakantie) De Lange Kerkdam blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor bewoners wordt het mogelijk gemaakt om met de auto bij hun woning te komen.

Van 4 januari tot 29 januari 2010
Vanaf 4 januari 2010 begint de aannemer met het aanbrengen van de fietspaden, parkeerplaatsen en voetpaden. Bewoners kunnen bij hun inritten komen, maar zullen er ook rekening mee moeten houden dat op de wegvakken waar gewerkt wordt dit tijdelijk niet mogelijk is.

De vuilnisauto

Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk voor de vuilnisauto om bij de woningen aan de Lange Kerkdam te komen. Wij verzoeken de bewoners om de vuilcontainers bij de zijstraten van de Lange Kerkdam te plaatsen.

De bus

De bus (lijn 90 en 91) rijdt tijdens de werkzaamheden om over de Prinsenweg. De halte op de Lange Kerkdam wordt tijdens de werkzaamheden opgeheven. De haltes op de Van Oldenbarneveltweg zijn de dichtstbijzijnde haltes.

De brandweer en overige hulpdiensten

De Lange Kerkdam is een onderdeel van de uitrukroute voor de brandweer richting de Rijksstraatweg. Tijdens de afsluiting van de Lange Kerkdam is er voor deze uitrukroute een alternatief gevonden via de Van Zuylen van Nijeveltstraat, langs De Lus en dan via het fietspad langs de Rijksstraatweg naar het kruispunt Rijksstraatweg - Lange Kerkdam. Hiervoor is het wel noodzakelijk om de drempels op de Van Zuylen van Nijeveltstraat ter hoogte van de Zijllaan (alleen aan de zijde van de Nutsschool) en ter hoogte van huisnummer 33 tijdelijk te verwijderen. Dit is inmiddels gebeurd. Ook de middenberm in het fietspad langs de Rijksstraatweg wordt tijdelijk verwijderd. De drempels en de middenberm worden uiteraard nadat de Lange Kerkdam weer toegankelijk is voor het verkeer op exact dezelfde wijze aangebracht. De (overige) hulpdiensten zullen te allen tijde toegang tot het afgesloten gebied hebben.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over het project en de werkzaamheden kunt u de website van de gemeente bezoeken (www.wassenaar.nl/drieassen). Daar is de meest recente informatie te vinden. Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief per e-mail (stuur een e-mail aan drieassen@wassenaar.nl). Via dit e-mailadres kunt u ook (algemene) vragen stellen.

Als u specifieke vragen of klachten heeft over de werkzaamheden op de Lange Kerkdam dan kunt u contact opnemen met:

* de projectleider van de gemeente, dhr. H. van der Velde, tel. 070-5122271 / email: hvdvelde@wassenaar.nl

* de toezichthouder dhr. H. van der Linden, tel. 06-46186473

Van Oldenbarnveveltweg & Van Zuylen van Nijeveltstraat

Het detailontwerp van de Van Oldenbarneveltweg en Van Zuylen van Nijeveltstraat is gereed. Deze tekening wordt zo snel mogelijk op internet geplaatst (www.wassenaar.nl/drieassen). Op deze tekening kunnen nog kleine aanpassingen komen voor wat betreft de exacte locatie van de bomen en enkele detailaanpassingen aan de parkeervakken.

Overige ontwikkelingen

Tijdens de informatieavonden over de drie assen kwamen een aantal problemen naar voren die niet het in het project drie assen konden worden opgelost (parkeren, circulatie et cetera). Tijdens de informatieavonden is aangegeven dat deze problemen in een centrumverkeersplan opgelost moeten worden. Maandag 9 november jl. heeft de raad het voorstel voor het opstellen van het centrumverkeersplan goedgekeurd. Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over. In deze e-mailnieuwsbrief zullen wij de vorderingen van het centrumverkeersplan melden, voor zover deze vorderingen van belang zijn voor het project drie assen.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl