Gemeente Valkenswaard

Langparkeerders geweerd op Mgr. Kuijpersplein

Langparkeerders geweerd op Mgr. Kuijpersplein

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om langparkeerders op het Mgr. Kuijpersplein te weren. Zo wordt de parkeerdruk op het plein verminderd.

Het plein wordt opgedeeld in twee gebieden. Voor het ene gebied wordt een parkeerverbodzone met parkeerschijf (blauwe zone) ingesteld. De parkeerschijfzone is dagelijks van kracht tussen 09.00 en 18.00 uur met een maximale parkeertijd van twee uur. Wie langer wil parkeren, moet uitwijken naar de tijdelijke parkeerplaats aan de Pater Aartslaan (achter de Oude School). Op het Mgr. Kuijpersplein komen 15 parkeerplaatsen en 1 invalidenparkeerplaats. Voor het andere gebied wordt een parkeerverbodzone ingesteld. Buiten de 16 parkeerplaatsen mag dus niet meer geparkeerd worden op het plein.

Eenrichtingsweg
Verder gaat de gemeente voor de toegang/uitrit naast de kerk een eenrichtingsweg instellen. Vanaf de Dorpsstraat kunnen automobilisten nog wel het plein oprijden, maar niet meer er vanaf. Uitzondering hierop zijn fietsers. Het verzoek van de bewoners ook het stopverbod ter hoogte van Dorpsstraat 51 te verplaatsen naar huisnummer 47 wordt gehonoreerd. Zo wordt het parkeren op de parkeerstrook langs de Dorpsstraat bevorderd. Tot slot zal de capaciteit aan fietsenstalling op het plein worden uitgebreid.

Aanleiding voor de maatregelen is de aantrekkingskracht die het Mgr. Kuijpersplein heeft op dagjesmensen die er de hele dag hun auto parkeren, waardoor er te weinig parkeerplaatsen overblijven voor anderen.