Gemeente Stede Broec

Uitreiking certificaten maatschappelijke stages Praktijkschool Woensdag 18 november heeft wethouder Barbara Reus-de Wit op het kantoor van de Stichting Welzijn Stede Broec certificaten uitgereikt in het kader van de maatschappelijke stage. Vier leerlingen van de Praktijkschool rondden die dag hun stage af. Ze hebben samen met een vrijwilliger van WonenPlus een periode elke week een paar uur verschillende tuinen opgeknapt in Stede Broec en verdienen daarmee een certificaat. Zij zijn daarmee de eerste leerlingen van de Praktijkschool die het certificaat krijgen.

Uitreiking certificaten maatschappelijk stage Praktijkschool Achterste rij: Lysia van de Krogt (stagebegeleider) , Anita Karman, Wim Dekker (WonenPlus), wethouder Barabara Reus-de Wit, voorste rij Nick Bakker, Ruben Hoog, Damian Stroet

De maatschappelijk stage is een plan van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) om leerlingen warm te maken voor het vrijwilligerswerk zodat zij de vrijwilligers van de toekomst worden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn straks verplicht om in hun middelbare schoolperiode 72 uur vrijwilligerswerk te verrichten. Voor leerlingen van de Praktijkschool gelden kortere periodes. Vanaf het schooljaar 2011/2012 wordt de maatschappelijke stage verplicht; tot die tijd krijgen scholen, bemiddelaars en gemeentes de tijd om dit gefaseerd in te voeren.