Politie Gelderland-Zuid

Politie alert op woninginbraken

Beuningen , 26-11-2009 o De politie in Beuningen kreeg de afgelopen twee nachten meerdere meldingen van woninginbraak. Op diverse plaatsen zijn agenten langsgegaan, onder meer met een diensthond, om poolshoogte te nemen. Ook is actief in de wijk gezocht naar een gevluchte inbreker. De politie is bezig om alle zaken te onderzoeken en doet tevens een getuigenoproep.

Van dinsdag op woensdag waren er tien meldingen van woninginbraak of pogingen daartoe, de nacht erna vier. Daaronder ook enkele bedrijfsinbraken. De politie was deze nacht al met extra mensen op straat, waaronder bikers. Er zijn inmiddels meerdere aangiften opgenomen, waar mogelijk aanvragen gedaan voor technisch sporenonderzoek en er is op de inbraaklocaties buurtonderzoek gedaan. De woninginbraken en pogingen vonden verspreid over Beuningen plaats, onder andere op de Stoldonk, Snees, Zonnebloemveld en Nikkelwerf.

Uit onderzoek blijkt dat de inbrekers vooral een methode gebruiken waarbij op grove wijze cilinders uit het slot worden verbroken.

Op de Leemdonk werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.05 uur een inbreker bij een woning overlopen. De verdachte ging er op een fiets vandoor. Men is niet binnen geweest, maar vanuit een, overigens niet afgesloten, auto werd een tomtom meegenomen. Die is op de oprit achtergebleven tijdens de vlucht.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie in Beuningen op telefoon 0900-8844. Ook vraagt de politie aan bewoners om zelf alert te zijn. Bent u binnenkort getuige van een inbraak(poging) of ziet u iets bijzonders bij een woning of bedrijf en vertrouwt u het niet, waarschuwt u ook dan meteen de politie. Dit geldt vooral ook s avonds en s nachts. Elke melding kan voor de politie belangrijk zijn!

Preventieadvies
Kijk voor algemeen preventieadvies, bijvoorbeeld over de methode van gaatjes boren, op www.politiekeurmerk.nl.
(08)

Laatst gewijzigd 26-11-2009 17:09 | © Regio Gelderland-Zuid |