Gemeente Uithoorn

Inloopavond aanpassen drempels Prinses Christinalaan en omgeving

26 november 2009
Het college van B&W heeft ingestemd met de plannen over het aanpassen van drempels op de Prinses Christinalaan, zoals die zijn besproken met de klankbordgroep.

De plannen hebben betrekking op het verminderen van het aantal drempels op de Prinses Christinalaan en Admiraal de Ruyterlaan door het effectiever aanbrengen van goede drempels en het gebruikmaken van plateaus op kruisingen.

Het plan in de vorm van een tekening (voorlopig ontwerp), wordt nu voorgelegd aan alle inwoners. Hiervoor organiseert de gemeente op 15 december een inloopavond in buurthuis Ponderosa, Plesmanlaan 27 in Uithoorn. De inloopbijeenkomst begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. GeĂŻnteresseerden kunnen tijdens deze bijeenkomst op ieder gewenst moment langskomen.

Doel

Bewoners en hulpdiensten hebben bij de gemeente aangegeven dat zij hinder ondervinden van de huidige drempels op de Prinses Christinalaan. Er zijn er te veel en ze zijn te hoog!

Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente besloten een klankbordgroep te vragen gezamenlijk een verbeterplan te maken. Hierbij moet de wijk Thamerdal voor sluipverkeer oninteressant blijven, terwijl het rijcomfort van de bewoners en de bereikbaarheid door hulpdiensten door de Prinses Christinalaan wordt verbeterd.

Klankbordgroep

Een klankbordgroep, bestaande uit bewoners, verkeersdeskundigen en hulpdiensten, heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het plan. Wethouder Maarten Levenbach: "De klankbordgroep heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het plan. De bewoners weten immers als geen ander wat er verbeterd kan worden in hun buurt. Goed overleg zorgt er ook voor dat we de overlast tijdens de uitvoering zoveel mogelijk kunnen beperken".

Het plan is onderdeel van het Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan, het UVVP. Dit omvat een groot aantal projecten die de gemeente moet voorbereiden op de nieuwe N201 en die dienen om Uithoorn mooier en veiliger maken. Wethouder Levenbach: "In Uithoorn moet volop ruimte zijn om snel en veilig van a naar b te komen, of je nu reist per auto, openbaar vervoer, te voet of met de fiets".

Oplossingen

De klankbordgroep heeft tijdens verschillende bijeenkomsten oplossingen aangedragen die stuk voor stuk door de gemeente zijn onderzocht op uitvoerbaarheid en effectiviteit.

De tekening staat op de site van Buurtbeheer Thamerdal, www.buurtbeheer.uithoorn.nl en ligt tot aan de inloopbijeenkomst ter inzage in de Openbare Bibliotheek en het gemeentehuis.

Tijdens de inloopbijeenkomst op 15 december kunnen bewoners en andere betrokkenen hun mening geven over het plan en met wijzigingen of verbeteringen komen. De gemeente zal de resultaten verwerken in een definitief plan. Het project "aanpassen drempels Pr. Christinalaan en omgeving" zal in het voorjaar van 2010 uitgevoerd worden.