Gemeente Roermond

Nieuwe arbeidsplaatsen ingevuld door Servicepunt Detailhandel

Servicepunt Detailhandel Het Servicepunt Detailhandel Roermond werkte de afgelopen twee maanden intensief samen met De Vrijbuiter bij het vervullen van tientallen nieuwe arbeidsplaatsen. De Vrijbuiter opent in 2010 een outdoorspeciaalzaak in Roermond. In totaal wordt gezocht naar 40 fte, zowel full- als parttimers.

De adviseurs van het Servicepunt Detailhandel Roermond zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van selecties uit 250 enthousiaste werkzoekenden uit de regio. Ze voerden eerste gesprekken met mogelijke kandidaten en planden sollicitatiegesprekken met geschikte kandidaten en P&O manager van de Vrijbuiter, Monique Grootjans. Door de goede voorselectie hebben we nu al 30 mensen aangenomen die een goede afspiegeling van de samenleving vormen; man, vrouw, jonger, ouder, fulltime, parttime. Precies wat we zoeken!, aldus Grootjans. De vacatures variëren van verkopers tot kassamedewerkers en van magazijnhulpen tot assistent bedrijfsleider. Op 1 februari 2010 krijgen de eerste kandidaten een interne inwerkcursus en in medio maart staat de opening gepland.

Het Servicepunt Detailhandel was erg blij met de grote toestroom van kandidaten. De samenwerking met een grote individuele partij is nieuw maar verloopt ontzettend goed. Dit bevestigt Monique Grootjans: De samenwerking verloopt fantastisch. De adviseurs zijn erg professioneel en door goed voorwerk weten ze precies naar wat voor soort mensen we op zoek zijn. Bij de invulling van de vacatures stromen er mensen uit een uitkeringstraject. Zij zijn straks weer werkzaam zijn in het reguliere arbeidsproces. Een bijkomend voordeel voor het Servicepunt Detailhandel is dat de gegevens van de uitgeselecteerde kandidaten bewaard worden en in de toekomst gebruikt kunnen worden bij andere vacatures in de detailhandel.

Informatie over ondersteuning bij werving en selectie bel met het Servicepunt Detailhandel Roermond 0475-785632 of kijk op www.servicepuntdetailhandelroermond.nl. Eerste publicatiedatum: 26-11-2009 Bijgewerkt: 26-11-2009